Een zwart wit toilet

In dit artikel gaan we dieper in op een van de meest voorkomende kleurcombinaties voor het toilet: zwart en wit. Deze combinatie komt vaak voor omdat er zoveel mogelijkheden mee zijn en deze combinatie voor elke stijl toe te passen is.

We bespreken hoe deze kleurencombinatie gebruikt kan worden voor verschillende budgetten.

Zwart wit toilet inrichten

Waarschijnlijk een van de meest voorkomende kleur combinaties voor het toilet: Zwart/Wit. De combinatie komt zo vaak voor omdat je er zoveel kanten mee op kunt:

  • zwarte vloer, witte (tegel) wanden
  • zwart/wit geblokte vloer, witte (tegel) wanden
  • witte vloer, zwarte wand
  • wit met zwarte accessoires

En zo kan ik nog wel een even doorgaan want er is zoveel mogelijk. Naast de vele combinaties geeft een zwart wit toilet je de ultieme basis om jarenlang allerlei stijlen toe te passen. Je hoeft alleen maar de accessoires aan te passen en je hebt gelijk een ander toilet.

Gebruik van zwart wit in het toilet

We zien deze kleurcombinatie erg vaak omdat dit de goedkoopste manier is om een toilet in te richten. De witte en zwarte tegels zijn het goedkoopst in aanschaf. En niet alleen de tegels, ook de accessoires zijn vaak goedkoper als je kiest voor de kleur wit of zwart. Daarom is ook het aanbod voor deze kleuren veel groter.

Budget wonen

Nog een voordeel van deze combinatie is dat hij is toe te passen voor elk budget Omdat het een kleurencombi is die veel voorkomt kan je al voor een laag bedrag tegels inkopen bij de meeste bouwmarkten.

Toch hoeft een zwart wit toilet niet saai of goedkoop over te komen. Door gebruik te maken van de juiste accessoires creëer je een leuke toilet zonder dat mensen denken dat je beknibbelt hebt.


zwart wit toilet modern
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Waarmee je zwart wit toilet budget inrichten?

We willen je in dit artikel ook inspireren en helpen bij het inrichten van je toilet. Wat kan je gebruiken en wat is goedkoop als je een toilet in de kleuren zwart wit wilt inrichten?

In ons artikel de goedkoopste Tiger wc rolhouder hebben we al een vergelijking gemaakt van een van de meeste gebruikte merken in het toilet maar er zijn nog goedkopere oplossingen.

Wist je dat je gewone standaard witte tegels al voor nog geen € 10,- per vierkante meter kan kopen? O.a bij de Praxis en de Sanitairwinkel.

Om je nog meer te helpen hebben we een aantal leuke producten die je kan gebruiken voor het inrichten van je zwart wit budget toilet voor je op een rijtje gezet


1. Goedkope wc rolhouder

Als je voor een laag budget je toilet wilt inrichten wil je eigenlijk het grootste deel van je budget spenderen aan de tegels en het sanitair. Dit zijn ook de items waar je het meeste geld aan kwijt bent.

Voor de inrichting blijft er dan vaak niet zoveel over. Nu kan je je wc rol gewoon aan een touwtje hangen maar voor nog geen € 15,- zijn er ook genoeg andere mogelijkheden.

2. Leuke poster

Je toilet is vaak pas echt af als je er een persoonlijke touche aangeeft. Dit kan met leuke accessoires maar ook met een leuke poster of tekstbord. Wat dacht je van deze twee:

3. Budget toiletartikelen

Voor de overige artikelen van je toilet hoef je niet veel geld uit te geven. Winkels zoals de Action, Wibra, Xenos en Hema hebben ook vaak hele leuke spullen voor het inrichten van je toilet. Denk daarbij aan geurstokjes, gastenhanddoekjes of manden voor het opbergen van maandverband.

Zwart wit toilet inrichten met luxe

Heb je een hoger budget dan kan je gaan voor grotere of bijzondere tegels. Zo zou je kunnen kiezen voor Portugese vloertegels in zwart wit. Ook in je accessoires en meubels kan je gaan voor duurdere items. Een bijzondere wastafel of marmeren accessoires geven al snel een luxere uitstraling.

zwart wit toilet marmer
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Kleur in de wc

En ben je al dat zwart/wit zat dan kan je met accessoires zoals een matje, een mooie gouden spiegel of handdoeken zo weer kleur aanbrengen in je zwart witte wc.

Foto van Steven Ungermann op Unsplash

Hoofdfoto: Tile Merchant Dublin on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *