wc

Tips voor het interieur van de wc

De wc is één van de meest gebruikte kamers van een huis. Het is daarom best gek dat de meeste mensen weinig tot geen aandacht besteden aan het inrichten van deze kamer. Misschien komt dit doordat voor veel mensen de wc een kamer is waar zij graag zo min mogelijk tijd doorbrengen. Zij doen de boodschap die gedaan moet worden op het toilet en gaan daarna zo snel mogelijk weer de kamer uit. Sommige mensen genieten wel meer van hun tijd op de wc en gaan hier lekker een krantje zitten lezen. We zouden kunnen stellen dat er drie dingen belangrijk zijn bij het interieur van het kleinste kamertje van het huis. Dit zijn comfort, hygiëne en design.

Comfort

Hoewel de meeste mensen liefst zo min mogelijk tijd op de wc doorbrengen is comfort zeer belangrijk. Ook in de korte tijd die op een toilet wordt doorgebracht is het nog altijd belangrijk dat er comfortabel op de wc gezeten kan worden. Door dit comfort kan de boodschap immers ook makkelijk gedaan worden. Het is bewezen dat de positie waarin wordt gezeten de ontlasting beïnvloed en zelfs effect heeft op de algemene gezondheid van een persoon. Een WC die lekker en comfortabel zit is daarom belangrijker dan je denkt.

Hygiëne

Uiteraard is voor het interieur van een wc de hygiëne enorm belangrijk. De reden waarom wij überhaupt naar de wc gaan normaal vinden is gerelateerd aan hygiëne. Toen er namelijk nog geen wc’s en riolering in Nederland waren ontstonden er veel ziektes vanwege het gebrek aan hygiëne. Nu dat we onze behoefte wel op een wc doen leven we in een veel hygiënischere en gezondere wereld. De wc moet hiervoor natuurlijk wel goed schoon gehouden worden. De nieuwe modellen wc’s maken dit schoonmaken nog makkelijker. Zo hebben moderne toiletten bijvoorbeeld geen spoelrand meer en voldoen deze aan de hoogste hygiënische eisen.

Design

Naast comfort en hygiëne wil het oog natuurlijk ook wat. Bewoners en bezoekers van een woning maken allemaal gebruik van de wc en daarom willen veel mensen dat ook deze kamer er mooi en netjes uitziet. Dit kan worden gedaan door een nieuw model wc te laten installeren met een mooie en moderne vorm en ook nog eens voorzien van de allerlaatste technische snufjes. Hiermee is de inrichting van de wc echter nog niet klaar. Om deze aan te sluiten op de rest van het interieur maken we gebruik van verschillende accessoires die we op de wc en aan de muur kunnen plaatsen. Vaak worden er bloemen geplaatst die ook een lekkere geur uitstralen.

Bron: http://deloodgieteramersfoort.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *