Een groot huis betekent ook meer rommel

Meer plek in huis betekent ook vaak meer rommel. Natuurlijk is het heel fijn om groot te wonen, maar het geeft ook andere uitdagingen. Over het algemeen betekent meer ruimte nu eenmaal dat je ook geneigd bent om meer te bewaren. Want wegdoen is toch immers ‘zonde’ toch ?  

Ik woon met mijn man, twee pubers, twee honden, drie katten en twee geiten in het buitengebied. Heerlijk ruim en rustig, maar ook ‘vol’ als het gaat over spullen. In het dagelijkse leven hou ik me bezig met mijn huis, tuin en interieur inspiratie website en mijn lifestyle website.

De momenten dat ik niet aan het werk ben richt ik me op het verbouwen en klussen in ons huis. En bij alles wat we daarin doen hou ik in mijn achterhoofd dat het de bedoeling is dat we alles netjes op kunnen ruimen. 

Opruimen in een groot huis

Bij iedere verbouwing is dus een van de hamvragen… wat is de insteek van de verbouwing en wat willen we met de ruimte gaan doen? Maar ook… hoe gaan we alles opbergen dat er nodig is in die ruimte. 

Laten we voorop stellen dat we hier in huis van gezelligheid houden. En een huishouden met twee pubers en zoveel dieren is nooit echt helemaal opgeruimd. Dat redden we niet, en dat hoeft ook niet van mij.

Maar wat ik wel heb gemerkt is hoeveel rust het kan geven als alles in huis een goede plek heeft. Dat is mijn mantra als we aan het verbouwen zijn. 

Want verbouwen betekent over het algemeen eerst weer vanalles naar een andere plek zetten en rommel creëren. Het uiteindelijk doel is dan wel dat we het na de verbouwing weer allemaal netjes op kunnen ruimen en dat dingen hun eigen vaste plek krijgen. 

Zodat er uiteindelijk niets meer verschoven hoeft te worden, behalve dan dat ik gewoon aanrommel om de kamer weer eens een beetje te veranderen. 

Rommel in de bijkeuken

Zo was onze bijkeuken tot voor de verbouwing altijd een chaos. Een betegelde bijkeuken die tegelijkertijd ons ‘inkom’ is. In het buitengebied is het nu eenmaal zo dat iedereen altijd achterom komt.

Helemaal prima. Maar als je dan een lelijk betegelde bijkeuken hebt, waar alle schoenen rondslingeren, de riemen van de honden liggen en een handdoek om ze af te drogen bij slecht weer standaard op de mat ligt. Dan is het binnenkomen geen gezellige bedoening.

Net als ieder ander zijn hal een beetje netjes wil hebben wilde ik de bijkeuken dus opknappen. Tegelijk met het verbouwen van de woonkamer en de eetkamer hebben we dus ook de bijkeuken aangepakt. 

Heel fijn trouwens, want die bijkeuken is ook de verbinding van onze keuken en eetkamer met mijn kantoor. Ik loop er dus dagelijks nogal vaak doorheen. 

Bij de verbouwing hebben we ervoor gekozen om de wasmachine en wasdroger die ook in de bijkeuken stonden te verplaatsen naar een andere ruimte. Gelukkig hebben we aan ruimte geen gebrek 😉 . 

Allemaal IKEA kastjes in de bijkeuken

Tegen alle muren in de bijkeuken hebben we nu IKEA kastjes geplaatst. Dat zijn 4 IKEA keukenkasten (met aanrechtblad) en twee hangkastjes van IKEA die normaal als bovenkast gebruikt worden. 

Deze hangkastjes gebruiken we om alle schoenen in te zetten. In de overige kasten liggen oude handdoeken, dweilen, schoonmaakspullen maar ook keukenapparatuur die ik niet op mijn aanrechtblad wil hebben. 

En er staat een hoge smalle voorraadkast waar we van alles in kwijt kunnen. Op deze manier hebben we ervoor gezorgd dat de bijkeuken is veranderd van een rommelhok naar een nette en vooral ook gezellige binnenkomst. 

Want door het maken van een houten latjes wand in de bijkeuken straalt deze ook nog eens gezelligheid uit. Veel meer vergeleken met de betegelde bijkeuken die er eerst zat. 

Hieronder zie je het resultaat van onze inspanningen. 

Geschreven door Joyce van de Pas

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *