De 10 leukste reserve wc rolhouder

In een huis met 4 pubers lijkt wc papier er wel net zo snel doorheen te gaan als een halve brood. Ik weet niet wat die pubers er allemaal mee doen, ga het ook maar niet vragen, maar soms lijkt het wel alsof ze ze opeten. Gelukkig hebben we zowel boven als beneden een goede reserve wc rolhouder zodat we kunnen voorkomen dat je zonder komt te zitten.

Het ontstaan van wc papier

WC-papier is een product dat we allemaal dagelijks gebruiken, maar weinig mensen realiseren zich hoe dit product is ontstaan.

Het concept van papier om te worden gebruikt als toiletpapier was niet altijd zo gemeengoed als tegenwoordig. In het oude Rome werden stukken steen of andere harde materialen gebruikt om het gebied schoon te maken. In China werd in de 6e eeuw zijde gebruikt voor dezelfde doeleinden.

Papier werd in de 14e eeuw in Europa geïntroduceerd en werd snel populair als materiaal voor alledaagse gebruiken. Echter, het gebruik van papier als toiletpapier werd niet breed aangenomen tot de 19e eeuw.

Het eerste bedrijf dat specifiek toiletpapier produceerde, was de Scott Paper Company in 1871. Het bedrijf introduceerde een rol toiletpapier voor huishoudens, waardoor het gemakkelijker werd om het product te gebruiken.

Het toiletpapier werd in eerste instantie beschouwd als luxeproduct en was duur. Het duurde jaren voordat het product bereikbaar werd voor de massa.

En nu jaren verder hebben we niet alleen gewoon wc papier, we hebben tegenwoordig ook wc papier met decoratie. Er is zelfs zwart wc papier.

Maar welke rol je ook gebruikt, het is handig om een voorraad te hebben. En om deze overzichtelijk in je toilet te zetten hebben wij 10 reserve rolhouders voor je op een rijtje gezet.

Top tien reserve rolhouder

We kennen allemaal het simpel stokje waarop je drie tot vier rollen kan bewaren maar er is nog zoveel meer mogelijk:


1. Rolhouder/bijzettafeltje

Rolhouder/bijzettafeltje

Gelijk een reserve wc rolhouder waarmee ik mijn eigen badkamer of toilet zou inrichten.

Je kan het kastje namelijk omdraaien waardoor de inhoud niet te zien is. Naast het bewaren van wc papier kan je in dit “kastje” ook je maandverband en tampons bewaren zonder dat het dus zichtbaar is.

Het biedt je ook de mogelijkheid om je telefoon even naar te leggen want tegenwoordig is dat een item dat bij iedereen mee naar het toilet gaat.


2. Grappige reserverolhouder

Grappige houder

Een grapje op het toilet moet kunnen. Dit kan je doen wc papier met een decoratie, een leuke muurtekst op je toilet maar ook met een reserve rolhouder kan je humor toevoegen aan je toilet.

Je hebt verschillende leuke houders. Zo heb je een schaap, een uil maar voor dit artikel heb ik het hondje gekozen.

Het hondje kan je neerzetten maar er zitten ook haakjes aan waarmee je de houder aan de muur kan bevestigen.


3. Design toiletrolhouder

Design houder

Wil je wel je rollen op een aparte manier bewaren maar is de hond zoals hier boven voor jou te apart? Wil je liever iets moderner?

Deze houder is niet alleen praktisch & overzichtelijk. Hij zorgt ook voor een sjiek tintje in je toilet. Een houder die je in een fancy restaurant of hotel tegen zou komen.

En deze kan zo maar in jouw eigen toilet hangen.

In de reserve wc rolhouder kunnen 7 rollen. En wordt gemonteerd aan de muur.


4. De verstopte wc rolhouder

De verstopte wc rolhouder

Als je in tegenstelling tot mij een huishouden hebt waarbij mensen wel melden wanneer ze de laatste rol pakken dan is deze houder van Brabantia voor jouw huishouden geschikt.

De houder heeft als voordeel dat de rollen verstopt zitten. Ik weet dat er mensen zijn die dat een fijne gedachte vinden. Zo blijven de wc rollen schoon.


5. Budget reserve wc rolhouder

Budget leren rolhouder

Soms hoeft een reserve rolhouder niet duur te zijn en toch kan het alsnog een echte eyecatcher zijn.

Deze lederen houder is dat zeker. Voor nog geen 2 tientjes heb je deze houder die door zijn lederen bandje zorgt voor een leuke uitstraling.

De houder is zonder boren te monteren en als we de reviews mogen geloven blijft hij dan ook echt stevig vast zitten.


6. Reserve rolhouder boter, kaas en eieren

Nog meer humor op het toilet. Met dit rekje bewaar je niet alleen je wc rollen, je speelt er ook boter, kaas en eieren mee.
Daag je huisgenoot uit om een potje te spelen. Elke keer als je naar het toilet gaat mag je zet maken. Wie wint er?

Pas wel op, met deze reserve wc rolhouder heb je wel de kans dat men iets vaker naar het toilet gaat dan normaal. Zeker degene die van spelletjes houden willen natuurlijk zo snel mogelijk het spel winnen en dan nog een potje spelen.


7. Reserve rolhouder met plankje

Nog een keer een handig reserve wc rolhouder met plankje. Op de foto gebruiken ze het plankje voor de telefoon maar je kan er ook een leuke geurdispenser, een kaars of een geurstokjes op zetten. Het leent zich natuurlijk voor meerdere dingen.

De houder past heel erg goed in een moderne badkamer of een zwart wit toilet.


8. Rekje voor reserve wc rollen

Soms is het beter om duidelijk overzichtelijk te hebben hoeveel rollen er nog aanwezig zijn. Dit rekje voor 8 rollen laat zeker duidelijk zien wanneer het tijd is om aangevuld te worden.

In ons huis met 4 pubers die vaak denken: wie na mij komt die redt zich wel! Is dit rekje een echte uitkomst.


9. Lederen hangende reserverolhouder

Een reserve wc rolhouder van Hollandse bodem. Deze hangende houder kan makkelijk aan de wand worden bevestigd met plakstrips. Ideaal want zo hoef je niet te boren.

De houder is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wil je net als op het plaatje hem helemaal zwart of ga je juist voor kleur zoals petrol of cognac.


10. Industriële reserve wc rolhouder

Deze industriele hanger kan je heel erg goed combineren met het handdoekrek in deze stijl. Zo hou je een strakke lijn in je badkamer.

Net zoals nummer 9 hoef je voor deze reserve wc rolhouder niet te boren. Hij kan door middel van plakstrips worden opgehangen.


Hoeveel rollen kunnen er in een reserve wc rolhouder?

Dat verschilt. In de kleinste kunnen er 2 in de grootste kunnen er 12. Dit afhankelijk van het model dat je kiest

Moet ik altijd boren voor een reserve houder?

Nee, er zijn tegenwoordig ook heel vele mogelijkheden om deze met stevig plakstrips te bevestigen aan de muur.

Zijn er ook sets verkrijgbaar?

Er zijn veel fabrikanten die een hele lijn verkopen. Je kan dan naast een reserve wc rolhouder ook kiezen voor een wc rolhouder, een zeeppompje en handdoekenhaakje.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *