Thema’s voor je slaapkamer

Slaapkamerstijlen

Net als onze woonkamer willen we ook onze slaapkamer inrichten naar onze eigen smaak. Want ook daar willen we ons thuis voelen. Door de jaren heen zijn we daar ook steeds meer aandacht aan gaan geven.

Vroeger gaven we niet veel aandacht aan de slaapkamer. We brachten hier erg weinig tijd door, de kamer was puur om te slapen. Tegenwoordig gebruiken we de slaapkamer vaker. Het begon toen vele een 2e tv in de slaapkamer gingen ophangen. Dan keek de man voetbal in de huiskamer en de vrouw naar Goede Tijden Slechte Tijden in de slaapkamer. Misschien wel daarom dat de vrouwen de sfeer in de slaapkamer belangrijker vinden dan mannen. Zij brengen er meer tijd door.

Naast de tv zijn de slaapkamer ook als werkplek gaan gebruiken. Of als plek om even tot rust te komen. Steeds vaker zien we dat mensen een zitje op hun kamer maken om een boek te lezen. Ook wordt er een plekje gemaakt om yoga uit te oefenen of om te mediteren.

Omdat we de slaapkamer intensiever gebruiken is het ook logisch dat deze kamer sfeervol moet zijn. Gelukkig zijn er superleuke thema’s waar je je slaapkamer mee kan inrichten.

Slaapkamerthema hotelkamer

Een stijl die erg geliefd is omdat we dan helemaal los kunnen gaan. Met deze stijl mogen we over de top gaan. Je mag bling bling toevoegen, over de top barok behang gebruiken en het allergrootste bed plaatsen.

Voor inspiratie kan je kijken op sites zoals hotels.nl of vandervalk.nl. Je kan er zelfs voor kiezen om eerst een nachtje in een hotelkamer naar jouw sfeer te gaan slapen zodat je het in het echt kan ervaren. En het grootste voordeel van een slaapkamer in hotelkamersfeer is het constante vakantiegevoel wat je er van krijgt.

Slaapkamerthema scandinavisch

De Scandinavisch woonstijl is al jaren een trend. Bij de Scandinavische woonstijl denken we aan natuurlijke materialen, strakke lijnen en lichte kleuren. Kortom een minimalistisch interieur vol met functionaliteit.
Vanwege de lichte kleuren is deze stijl erg goed te gebruikten voor het inrichten van een kleine slaapkamer. Zeker als je de minimalistische inslag meeneemt, less is more.

Slaapkamerthema Zwart Wit

Heb je moeite met het inrichten van je slaapkamer? Mis je de feeling om kleuren en accessoires samen te voegen? Dan is een slaapkamer in zwart wit stijl iets voor jou. Je werkt namelijk maar met 2 kleuren waardoor er weinig mis kan gaan. Als je de kleuren zwart/wit in je hoofd houdt heb je een goede basis. Het enige waar je rekening mee moet houden is het aantal. Hou het sober en pak niet teveel uit. Liever opvallend behang dan een dressoir vol accessoires.

Slaapkamerthema Oosters

Zijn Thailand en Bali je favoriete vakantie land? Ben je dol op Boeddha? Je kan je slaapkamer inrichten in een oosterse sfeer. Hoe? Denk aan bamboe behang, bamboe meubels, een mooie Chinese kast en natuurlijk boeddha beelden om alles af te maken.

Slaapkamerthema landelijk

De landelijke woonstijl overleeft elke trend. Het maakt niet uit welke stijl er bijkomt de landelijke woonstijl staat al jaren in de top 3 van favoriete woonstijlen. Omdat deze stijl veel rust uitstraalt zien we hem ook vaak terug in de slaapkamer. Daarbij zien we bij liefhebbers van de landelijke woonstijl dat deze de stijl graag doortrekken door het hele huis. Bij mensen die houden van landelijk wonen zie je de stijl zelfs in het toilet en de badkamer terug. Bij andere woonstijlen zien we dit toch minder.

Wil je je slaapkamer inrichten in de landelijke sfeer denk dan aan houten/grenen meubelen, stoffen van natuurlijke materialen en verlichting in de vorm van een kroonluchter of hanglamp met mooie stoffen kap.

Slaapkamerthema Riviera Maison

Wil je net een stapje verder gaan in je landelijke slaapkamer? De slaapkamer inrichten maar dan de stijlen klassiek, hotelkamersfeer en landelijk combineren? Richt je slaapkamer dan in met spullen van Riviera Maison.

Slaapkamerthema Ibiza

Deze stijl is voor mensen die houden van vrijheid, strand en creativiteit. Creeer een constante zomers gevoel in je slaapkamer. Denk aan een witte basis gevuld met pastel en ecru kleuren. Stijl de kamer af met veren, kleden en accessoires die gemaakt zijn van strandhout.
Moet je bij andere slaapkamerstijlen uitkijken dat je niet teveel toevoegt bij de Ibizastijl mag je best een beetje over de top gaan. Leef je uit en waan je voor altijd op Ibiza.

1 comment

Fay says:

Hoi,
Ik had een idee want misschien zouden er nog plaatjes bij kunnen. Want als je niet weet wat het is dan denk ik dat dat best wel fijn is. Ik geef toe’in ieder geval fijn voorm mij. (:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *