Toilet inrichten

Toiletten zijn een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. We gebruiken ze om onze blaas en darmen te legen en om ons te wassen na het gebruik. Hoewel ze vaak worden gezien als een van de meest basale behoeften, hebben toiletten door de eeuwen heen een aantal interessante ontwikkelingen doorgemaakt.

In het oude Egypte, bijvoorbeeld, hadden de rijken luxe toiletartikelen, zoals gouden spoelkommen en kommen gemaakt van ivoor. De Romeinen hadden openbare toiletten die werden gebruikt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Deze toiletten waren meestal gebouwd boven op stadskanalen en werden gebruikt door mensen die op houten banken zaten met gaten waar ze doorheen konden plassen of poepen.

In de Middeleeuwen was het gebruik van toiletten een luxe die alleen de rijken zich konden veroorloven. De meeste mensen maakten gebruik van een “nachtstol” – een emmer die ze ’s nachts onder hun bed zetten. In de 17e eeuw werden de eerste wc’s met spoelmechanismen geïntroduceerd, maar het was pas in de 19e eeuw dat het gebruik van toiletten zich begon te verspreiden naar de middenklasse.

Soorten toilet

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten toiletten die we kunnen gebruiken, afhankelijk van onze voorkeuren en behoeften. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een staand toilet, terwijl anderen een zittend toilet prefereren. Er zijn ook waterbesparende toiletten die minder water gebruiken bij het spoelen, wat beter is voor het milieu.

Er zijn ook “intelligente” toiletten die zijn uitgerust met allerlei technologische snufjes, zoals een warmtepistool voor het drogen van het gebied na het wassen, een automatische deksel die opent en sluit en een geurneutralisatiesysteem. Deze toiletten zijn meestal duurder dan de standaardmodellen, maar bieden wel meer comfort en gemak.

Toiletinrichting is het proces van het uitkiezen en installeren van de elementen die nodig zijn voor een functionerend toilet. Er zijn vele verschillende aspecten van toiletinrichting waarmee rekening gehouden moet worden, afhankelijk van het type toilet dat u wenst en de beschikbare ruimte.

Een van de belangrijkste overwegingen bij het inrichten van een toilet is het type toiletpot dat u wenst. Er zijn verschillende soorten toiletpotten op de markt, waaronder hangtoiletten, staande toiletten en zwevende toiletten. Hangtoiletten zijn aan de muur bevestigd en hebben een kleiner voetprint, wat ze geschikt maakt voor kleinere ruimtes. Staande toiletten zijn op de vloer gemonteerd en hebben meestal een groter formaat, wat ze geschikt maakt voor grotere ruimtes. Zwevende toiletten zijn aan de muur bevestigd en hebben geen zichtbare bevestigingen, wat ze een moderne en minimalistische uitstraling geeft.

Foto van Lazar Gugleta op Unsplash

Afvoersystemen toilet

Naast het type toiletpot is het ook belangrijk om te overwegen hoe het toilet wordt afgevoerd. Er zijn twee belangrijke afvoersystemen: het stapeltoilet en het zwevend toilet. Een stapeltoilet heeft een afvoerpijp die rechtstreeks naar de riolering leidt, terwijl een zwevend toilet een afvoerpijp heeft die naar een afvoerputje in de vloer leidt. Beide afvoersystemen hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen welk systeem het beste past bij uw behoeften en ruimte.

Een ander belangrijk onderdeel van toiletinrichting is de toiletbril. De toiletbril is het deksel van het toilet en kan in verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar zijn, waaronder plastic, hout en zelfs zachte sluiting. Bovendien zijn er ook toiletbrillen met extra features zoals een zachte sluiting, een geurafsluiter en zelfs een bidetfunctie.

Er zijn ook verschillende opties voor het wastafelgedeelte van een toilet. U kunt kiezen voor een enkele wastafel of een dubbele wastafel, afhankelijk van uw ruimte en behoeften. U kunt ook kiezen voor een wastafel met een opklapbare spiegel, wat handig is voor kleinere ruimtes.

Toilet inrichting

Tenslotte is het ook belangrijk om je toilet in te richten met de benodigde accessoires. Denk daarbij aan een wc rolhouder (de Tiger wc rolhouder is daarvoor erg populair), een toiletborstel, een reserverolhouder en eventueel accessoires om het toilet gezellig te maken. Denk daarbij aan een geurhouder, leuke beeldjes of een leuke tekst voor aan de muur.

Tegenwoordig brengen we namelijk meer tijd door op het toilet dan vroeger. We nemen onze telefoon vaak mee en daardoor vergeten we de tijd. En dat terwijl het helemaal niet goed is om je telefoon mee naar het toilet te nemen, je kan hem beter niet meenemen zoals je kan lezen in dit artikel: https://smartphonejunkie.nl/smartphoneverslaving/telefoon-wc/

Ondanks dat je zoals te lezen valt in bovengenoemd artikel beter niet te lang door kan brengen op het toilet is het wel leuk als het er enigszins gezellig is. Leuke lijstjes op de wand, een leuke mand om maandverband in te bewaren, een mooie geurverfrisser en nog wat andere kleine accessoires maken het al snel gezellig in het toilet. Als we er dan toch moeten zijn dan liever in een gezellig omgeving.

Foto van Phil Hearing op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *