Over mij

10348222_738379966238826_5540130213935085843_n

Mijn naam is Danielle Roof, getrouwd en moeder van vier kinderen. Ik heb 2 zoons en 2 dochters. Bij ons thuis is het altijd een komen en gaan van familie, buren en vriendjes. Kortom altijd gezelligheid.

Over mij

Van origine ben ik kinderleidster. Ik wist niet zo goed wat ik wilde worden en volgens iedereen in mijn omgeving kon ik goed met kinderen omgaan. Maar ja kunnen de meeste pubermeisjes dat niet. Maar maakt niet uit, vol goede moed startte ik aan mijn opleiding. Deze opleiding voorliep voorspoedig en binnen 3 jaar kon ik aan het werk als leidster op een kinderdagverblijf. Helaas kreeg ik vrij snel te horen dat door een verandering in de organisatie mijn contract alleen verlengd kon worden met een 0 uren contract en als je net een woning hebt gekocht is dat niet zo handig. Dus ging ik op zoek naar iets anders. Ik vind computers ook erg leuk en heb lange tijd via het uitzendbureau’s bij verschillende bedrijven administratief werk gedaan. Van incassobureau tot notaris en uiteindelijk kwam ik bij een assurantiekantoor terecht. Daar ben ik blijven hangen en heb ik mij laten omscholen tot commerciële binnendienst medewerker.

Jaren heb ik in deze branche gewerkt. Toen ik kinderen kreeg ging ik minder werken maar ik wilde er financieel niet op achter uit gaan. Daarbij had ik altijd al de droom gehad om iets voor mezelf te beginnen. Zo is toen het idee ontstaan om een eigen webwinkel te starten. Ik heb jaren kinderkamerartikelen verkocht. Dit was prima te combineren met mijn parttime baan.

Reorganisatie

In 2010 kreeg ik wederom met een reorganisatie te maken. Het bedrijf waar ik werkte ging 40 kilometer verder op zitten. Ze wilde graag dat ik mee ging maar mijn toenmalige man werkte aan de totaal andere kant van het land dus dit was voor ons gezin een niet haalbare oplossing. In mijn website had ik een deel waar men mensen foto’s van hun babykamer plaatste. Dit deel werd altijd erg goed bezocht. Toen besloot ik om niet mee te verhuizen maar voor mezelf te beginnen en zo is Interieur Inspiratie ontstaan.

Doel Interieur Inspiratie

Met mijn bedrijf wil ik inspiratie bieden aan mijn bezoekers. Toen ik zwanger was van mijn tweede moesten we een ieniemienie kleine babykamer inrichten. De ruimte was net groot genoeg voor een commode en een bed maar ik wilde dat het wel een bijzonder leuke babykamer zou worden. Ik wilde voorbeelden zien van mensen die ook zo’n kleine kamer hadden maar dat kon ik bijna nergens vinden. Dat was voor de reden om te starten met de binnenkijkers. Ik wil gluren bij de buren om te zien hoe zij het hebben. Ik wil voorbeeldfoto’s zien zodat ik geïnspireerd kan worden voor mijn eigen interieur.

Naast deze foto’s wil ik mijn bezoekers het laatste interieurnieuws laten zien maar ik vind het ook super leuk om te bloggen over interieur. Via mijn interieur blog deel ik graag mijn visie over het interieur. Ik ben geen styliste of binnenhuisarchitect maar ik zie door mijn bedrijf wel heel veel. Een voordeel is dat ik heel veel leuk vind en het daarom ook makkelijk is om daar over te schrijven. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk altijd wel inspiratie heb. Ik heb lijsten vol met ideeën en als ik even geen inspiratie heb pak ik deze lijsten erbij en zoek ik een onderwerp uit waar ik op dat moment een goed gevoel van krijg. Ik vind het heerlijk om mijn laptop open te klappen en mijn bezoekers elke keer weer opnieuw te inspireren.

Bedrijven

Nog een ding waarom ik Interieur Inspiratie ben gestart: als ondernemer van een (web)winkel irriteerde het mij dat ik een enorm budget moest hebben om te adverteren. Waarom moet ik bedragen tussen de € 500,- en € 1.000,- investeren voor een simpel artikel.  Ondernemen is al duur genoeg. Daarbij moest je vaak ook nog extra kosten maken. Vaak werden er nog van allerlei eisen gesteld. En daarbij was de ruimte die je kreeg vaak maar een klein deel van een pagina. De grote advertenties waren helemaal onbetaalbaar. Toch wil je wel meer naamsbekendheid. Dat is de reden dat ik bedrijven de mogelijkheid geef om meer naamsbekendheid te krijgen. Ik geloof in samenwerken, ik geloof dat je dan meer bereikt en ik geloof in elkaar helpen. Vandaar ook dat ik werk met lage tarieven. Ik vind het leuk om mijn bezoekers te laten zien welke bedrijven er allemaal zijn in de interieurbranche. Ik wil ze laten zien dat ze niet altijd naar de winkel om de hoek hoeven en dat er zoveel meer is. En dan niet alleen de grote meubelwinkels maar ook de kleine (web)winkelier die unieke producten verkoopt. Juist door dingen te kopen die bij je passen krijg je een woning waar je je thuis voelt en daar help ik graag aan mee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *