Steen behang

Steen aan de muur in je woon – of slaapkamer is weer helemaal terug.

Er is een tijd geweest dat we schrokken als we een steense muur zagen. Ging je gezellig op zoek naar een nieuwe woning was de hele woonkamer muur beplakt met steenstrips of zelfs nog een echte stenen muur. Zeker in de jaren zeventig werd dit nog heel erg veel gebruikt, steen behang combineerde zo mooi bij de kleur oranje die toen ook helemaal in was. Van kleine baksteen tot grote leistenen tegen de schouw. In die tijd was het helemaal in.
Lange tijd hebben we deze stenen van de muur gehaald om ze daarna strak en modern af te werken maar dat hoeft niet meer want de stenen muur is terug. We mogen hem wel gebruiken in de woon – en slaapkamer.

Nu hoef je niet meteen aan de slag met cement want er zijn hele leuke alternatieven zoals steen behang. En met die steen behang kan je prachtige accenten leggen en je interieur een echte blikvanger geven.

Fotobehang steen

Dit steen behang van de Gamma wordt geleverd in een pakket met 6 banen. Gelijk genoeg voor een muur van ongeveer 3 meter breed.

Dit behang is erg leuk om te gebruiken in de slaapkamer. Combineer dit steen behang met een zwarte dekbedovertrek en je hebt een industriële slaapkamer.

Steen behang kwantum

Wil je het liever iets rustiger houden kies dan voor dit wit steens behang van de kwantum. Sjiek en ook nog eens goed betaalbaar.

steen behang

De muren van vroeger waren echt. Dat betekende ook dat ze dus scherp konden zijn. Je kon je er aan ophalen of je beddengoed kon er door kapot gaan mocht je de stenen muur achter je bed hebben. Met steen behang heb je dat probleem niet. Want dit is glad en je kan je er niet aan ophalen.

Daarbij is behangen met de jaren alleen maar makkelijker geworden. Het behang is gemaakt van beter en lichter materiaal. En bij veel soorten smeer je tegenwoordig de muur in waardoor behangen bijna een pullenschilletje is geworden.

Industrieel met steen behang

Door gebruik te maken van een behang met stenen krijg je een industriële kamer. Deze kan je erg goed combineren met nachtkastjes van staal en grote industriële fabriekslampen.

Maar niet alleen bij een industriele slaapkamer maar ook bij een landelijke/scandinvische slaapkamer past het steen behang er goed. Dit is te zien in de binnenkijker van Cynthia. Zij maakte namelijk met steen behang een achterwand voor haar bed: https://www.interieurinspiratie.nl/natuurlijke-slaapkamer-van-cynthia/

Het steen behang is niet alleen toepasbaar in de volwassen slaapkamer. Juist in de kinderkamer kan een behang met stenen zorgen voor een stoer effect.

Steen behang
Steen behang
Steen behang
Steen behang

En mocht je twijfelen over de kleur? Bij gamma kan je kleurstallen bestellen zodat je op je gemak thuis kan beoordelen of dit steen behang wel bij je past.

Kleurstaal bestellen: klik hier