Hoe decoreer je nu je eettafel?

Je raakt op een gegeven moment uitgekeken op dat dienblad met kaarsen dat al maanden op de eettafel staat. Maar wat moet je dan? Daar is niet één antwoord mogelijk, maar legio. Begin met je huis en kasten door te struinen en kijk eens anders naar je spullen. Er is zoveel mogelijk. Je kunt spullen met elkaar combineren. En het is jouw eettafel, dus je moet vooral doen wat jou aanspreekt. Ter inspiratie vind je hieronder een aantal opstellingen die ik in een half uurtje heb ik samengesteld. Ook door gewoon even mijn kasten open te trekken en dingen te combineren.

Romantisch:
De ranonkels staan in een plastic witte buitenpot met daarnaast een mooi opengewerkt metalen windlicht. In combinatie met 2 grillige boomschijven, gekocht bij de Action (www.action.nl ) . Met name door de oudroze kleur van de bloemen alsook het opengewerkte windlicht krijg je een romantische uitstraling. De stoffen kussentjes gezellig omhoog in plaats van plat op de zitting.

tafel

Kies voor kleur:
Als je één mooie grote kleurrijke vaas hebt, kan dit al voldoende zijn. Maar je kunt hier ook spullen aan toevoegen van diezelfde kleur. Verschillende materialen passen dan toch bij elkaar omdat je het in één kleur houdt. En probeer eens wat te stapelen en kijk wat dit doet

eettafel stylen eettafel

Thema hoorns
Zelf heb ik iets met hoorns en hout. Dus die liggen hier en daar ook in de kasten verstopt. Hieronder zijn 2 verschillende soorten hoorns gebruikt. De hoorns waren te saai en er moest iets bij dat het zou verbinden. De jarenoude slabakken van de Hema (www.hema.nl) samen met mooie grote stompkaarsen doen wonderen:

styling tafel tafel stylenstylen eettafel

Militaire munitiekisten
Op zich zijn ze al prachtig van zichzelf. De militaire munitiekisten. Deze kocht ik jaren geleden bij het museum Bevrijdende Vleugels in Best (http://www.wingsofliberation.nl/mbv-informatie/mbv-faciliteiten ). Bij Combitex (http://www.com-anders.nl/123/Dump/)  kun je ook veel militaire (woon)accessoires vinden. En uiteraard biedt marktplaats ook vast een oplossing.  Op tafel zijn deze kisten een statement, waar je echt niks aan hoeft toe te voegen

kisten stylen tafel kisten tafel

Stapels tijdschriften
Met ieder abonnement kun je al snel een stapel tijdschriften maken. Hieronder 2 stapels naast elkaar.
De eerste opstelling is wat strakker, door er een aluminium koffertje en aluminium bakjes met een waxinelichtje bij de combineren.. Deze laatste kun je ook weglaten.
De tweede opstelling is gecombineerd met 2 windlichten gepresenteerd op een boomschijfje.

tijdschriften tafel stylen tijdschriften tafel

Glijden de tijdschriften van elkaar af, kun je er ook nog een touw omheen binden waardoor het een pakketje wordt. Leuk met dat rood/witte touw waar je de rollade mee kunt opbinden.

klosje

Of samengebonden door een riem:

tijdschriftenband

(http://www.thelifefactory.be/)

Verzameling van verschillende items
Voor de beeldvorming, even een andere tafel en andere setting.
In dit grijze bakje zijn een verzameling kleine flesjes samengevoegd, verschillend van vorm en kleur,  met hier en daar een kaars er tussen. Eenvoudig een paar sprieten gras uit de tuin toevoegen en je krijgt meteen een sfeervol plaatje.

stijling eettafel

Verzameling van identieke items
In tegenstelling tot de vorige opstelling is hier gekozen voor 4 dezelfde betonnen schalen met daarop 4 grote stompkaarsen in dezelfde kleur. Je kunt ze of allemaal op een rij zetten, of juist zoals hier in een vierkant waardoor ze samen een monumentale uitstraling krijgen.

kaarsen eettafel

Bundel takken
Hieronder zijn allemaal kleine takjes gebundeld tot een object. Gevonden in een leuke bloemenwinkel. Maar je kunt ook zelf het bos in gaan en takken met touw bundelen tot een mooi stoer object, verlijmen met een lijmpistool of gebonden boomschors kopen via bijvoorbeeld Kapaza (www.kapaza.be)

takken eettafel takken

Metalen windlichten
Als laatste een opstelling van 3 windlichten van VT wonen, momenteel verkrijgbaar bij Fonq.  Een mooie stompkaars erin en klaar ben je.

windlichten tafel

Groetjes

Marie-Jose

logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *