decoratie eettafel

Wat zet je op de eettafel

Inspiratieloos voor het stylen van je eettafel? Klaar met die saaie tafel? Wat zet je op je eettafel? Laat ons je inspireren.

Een van de meubelstukken die het meest opvalt in het interieur is vaak de tafel. Het is ook een meubelstuk waar we eigenlijk niet zonder kunnen. Naast dineren wordt de eettafel ook vaak gebruikt voor andere activiteiten, zoals huiswerk maken of spelletjes spelen. De meeste van ons hebben een ruime 4 persoonstafel staan maar ook steeds vaker zien we een 6 persoonseettafel. En voor degene die heel veel ruimte hebben zien we nog groter tafels. Dit komt mede door de trend dat we het leuk vinden om, bijvoorbeeld met vrienden, niet uit eten te gaan maar juist in onze eigen keuken een uitgebreide maaltijd klaar te maken. En daarvoor hebben we natuurlijk een grote tafel nodig.

Het is dan ook wel leuk om als we de tafel niet gebruiken deze op een leuke manier te stylen. Als zichtbaar aanwezig meubelstuk verdient de eettafel decoratie die bij je interieur past. Daar zijn gelukkig vele manieren voor.

Bloemen op de eettafel

Een van de makkelijkste manieren is het plaatsen van een bloemstuk of vaas op de eettafel. En ook een van de leukste want wie houdt er nu niet van een bos bloemen. Als je zorgt voor een groene basis d.m.v. een goede groen tak kan je elke week weer je tafel anders stylen door een andere kleur of andere soort bloemen te kopen. Maar een mooie vaas biedt natuurlijk altijd een goede basis. Zorg er wel voor dat je minimaal 2 tot 3 goede vazen hebt, liefst ook nog in verschillende hoogtes en vormen. De maat van je boeket bepaalt namelijk de vaas die je moet gebruiken. Een te kleine vaas voor een groot boeket staat niet maar andersom ook niet. Een grote vaas met maar een klein boeket geeft ook een vertekend gezicht.

Foto door George Becker via Pexels

Kleine vaasjes

Wil je het net iets anders dan kan je ook met kleine vaasjes werken. Kleine vaasjes van glas maar ook kleine vaasjes in verschillende kleuren vrolijken je tafel al snel op. Het leuke hieraan is dat je nog meer je creativiteit kwijt kan in het bloemschikken. En een bosjes gemengde bloemen en wat gipskruis zorgen al voor een verrassend en vrolijke sfeer op je eettafel.

Decoratie met kleine vaasjes

Kies voor kleur:
Als je één mooie grote kleurrijke vaas hebt, kan dit al voldoende zijn. Maar je kunt hier ook spullen aan toevoegen van diezelfde kleur. Verschillende materialen passen dan toch bij elkaar omdat je het in één kleur houdt. En probeer eens wat te stapelen en kijk wat dit doet.

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Eettafel decoratie kaarsen

Naast bloemen zijn kaarsen natuurlijk altijd een goed idee om op je eettafel te zetten. Want naast dat het overdag gezellig staat geeft het ’s avonds een sfeervol licht. Je kan kaarsen op verschillende manieren op je tafel zetten. Dit ligt ook een beetje aan de ruimte die je op je tafel hebt. Als je een ronde eettafel hebt ben je natuurlijk wat beperkter in je mogelijkheden. Heb je veel ruimte en hoef je weinig te verplaatsen als je gaat eten dan kan je werken met waxinelichthouders. Het leuke hieraan is dat ze leuk combineren met andere woonaccessoires.

Moet je echter je tafel leegmaken als je gaat eten dan zijn kaarsen op een dienblad of kaarsenplateau een beter idee. Ik zou dan wel voor een grote versie gaan want daar kunnen lekker veel kaarsen op.

Woonaccessoires op je eettafel

Je raakt op een gegeven moment uitgekeken op die bloemen of dat dienblad met kaarsen dat al maanden op de eettafel staat. Maar wat moet je dan? Daar is niet één antwoord mogelijk, maar legio. Begin met je huis en kasten door te struinen en kijk eens anders naar je spullen. Zet alles op je eettafel en maak setjes.

Er is zoveel mogelijk. Je kunt spullen met elkaar combineren. En het is jouw eettafel, dus je moet vooral doen wat jou aanspreekt. Ter inspiratie vind je hieronder een aantal opstellingen die ik in een half uurtje heb ik samengesteld. Ook door gewoon even mijn kasten open te trekken en dingen te combineren.

Stapels tijdschriften
Met ieder abonnement kun je al snel een stapel tijdschriften maken. Je kan deze gezellig op elkaar stapelen maar je kan ze ook verzamelen in een leuk mandje. Zeker abonnementen met gerechten verdienen natuurlijk een plek aan de eettafel. Perfecte decoratie voor je eettafel. Tijdens een kopje thee kan je dan meteen even kijken wat je vanavond gaat eten. Of dit weekend voor lekkers gaat bakken.

Foto door Kaboompics .com via Pexels

Thee en koffiesetje

Het eerder genoemde dienblad hoef je niet alleen voor kaarsen te gebruiken. Ik heb heel erg lang een theesetje op tafel gehad. Ik ben dol op mooie serviezen. Op dit moment verzamel ik de nieuwe collectie van Pip. Voor mijn eettafel decoratie gebruikte een theepot, een paar mokken en een suikersetje. Dit setje alleen al gaf een uitnodigend gevoel. De kinderen vonden het erg leuk om vanuit school eerst even aan tafel te zitten en gezellig samen een kopje thee te drinken.

Seizoensgebonden decoratie eettafel

Natuurlijk kan je met alle thema’s die we hebben het hele jaar door je tafel een andere look geven. Leg met kerst dennenappels en nep rode besjes op je tafel

Foto door Jessica Lewis via Pexels

Met Pasen kan je een leuke paashaas en potje met paaseieren neerzetten. En zo zijn er nog veel meer thema’s waarbij je de decoratie van je eettafel kan aanpassen.

Als laatste tip willen we je meegeven om met verschillende materialen en hoogtes te werken. Als je bijvoorbeeld een dienblad met kaarsen neerzet gebruik dan kaarsen in verschillende hoogtes en kleuren. Dit maakt alles speelser.

Geschreven in samenwerking met Marie-Jose van

logo

Nog een aantal voorbeelden van decoratie op de eettafel:

decoratie eettafel
Foto door
Sidekix Media op
Unsplash
Foto door
Kari Shea op
Unsplash
Foto door
Pickawood op
Unsplash
Foto door
Lettuce Grow op
Unsplash
Afbeelding van 
Pexels via 
Pixabay 

1 thought on “Wat zet je op de eettafel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *