Tips voor het decoreren van je tafel met een kaarsenstandaard

Wie houdt er nu niet van een beetje sfeer in huis? Kaarsen zijn een geweldige manier om dat te bereiken. Maar heb je wel eens gedacht aan een kaarsenstandaard? Deze kleine toevoeging kan een groot verschil maken in hoe je tafel eruit ziet. Maar hoe kies je de juiste standaard en hoe gebruik je deze op de beste manier? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Een kaarsenstandaard kan een eenvoudige manier zijn om je tafeldecoratie naar een hoger niveau te tillen. Het voegt hoogte toe, wat een interessant visueel element kan zijn, en het helpt ook om je kaarsen veilig te houden. Maar er zijn zoveel soorten en stijlen om uit te kiezen, waar begin je?

Een goede eerste stap is om te kijken naar de stijl van je huis. Is het modern, traditioneel, rustiek? Dit kan je helpen om te bepalen welke soort standaard het beste bij je past. Maar vergeet niet dat het ook gaat om wat jij mooi vindt. Het is jouw huis, dus kies iets dat jij graag ziet.Vervolgens wil je nadenken over de grootte en vorm van je tafel. Een lange, smalle tafel kan bijvoorbeeld baat hebben bij een lange, slanke standaard. Een ronde tafel kan juist mooi zijn met een ronde standaard. En vergeet niet om rekening te houden met de grootte van je kaarsen. Een grote kaars heeft een grotere standaard nodig dan een kleine.

Maar het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt met je decoratie. Experimenteer, probeer nieuwe dingen uit en maak er iets moois van. En vergeet niet: het gaat er niet om wat anderen denken, maar om wat jij mooi vindt. Dus ga ervoor en maak van je tafel een prachtige plek om te zijn.

Verschillende soorten kaarsenstandaarden

Er zijn ontzettend veel soorten kaarsenstandaarden, maar ik zal de meest voorkomende voor je op een rijtje zetten. Ten eerste heb je de traditionele standaard. Dit is vaak een eenvoudige, metalen standaard die ruimte biedt aan één kaars. Ze zijn er in allerlei maten en vormen, van klein en eenvoudig tot groot en sierlijk.

Dan heb je de kandelaar, die meestal ruimte heeft voor meerdere kaarsen. Kandelaars kunnen een echte blikvanger zijn op je tafel, vooral als ze wat groter zijn. Ze komen in allerlei stijlen, van modern tot antiek, dus er is altijd wel een kandelaar die bij je past.

Een derde optie is de theelichthouder. Deze zijn meestal kleiner en bedoeld voor theelichtjes. Ze kunnen van glas zijn, maar ook van metaal, keramiek of zelfs hout. Vaak hebben ze een mooi patroon of ontwerp dat prachtig oplicht als het kaarsje brandt.

Tenslotte zijn er nog de lantaarns. Deze zijn vooral populair voor buiten, maar kunnen ook heel mooi zijn op de eettafel. Ze beschermen de kaars tegen de wind en zorgen voor een gezellig, diffuus licht.

Zoals je ziet, is er een kaarsenstandaard voor elke smaak en stijl. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat past bij de rest van je interieur.

Wij hebben in dit artikel de leukste kaarsenstandaards voor meerdere kaarsen voor je op een rijtje gezet. Van klassiek tot standaards met een spiritueel tintje. Voor elke woonstijl zit er wel een standaard tussen.

Hoe plaats je een kaarsenstandaard op tafel

Oké, je hebt je kaarsenstandaard gekozen. Nu is het tijd om hem op tafel te zetten. Het is belangrijk om de standaard op de juiste plek te plaatsen. Je wilt niet dat hij in de weg staat of dat je gasten er per ongeluk tegenaan stoten. Een goede plek is in het midden van de tafel, of aan een van de uiteinden als je een langere tafel hebt.

De meeste standaards uit onze keuzelijst passen heel erg goed op elke tafel. De meeste zijn namelijk lang en slank en passen dus in het midden van de tafel. De rondere versies vragen om wat meer aanpassingsvermogen. Deze passen wel weer heel erg goed op een ronde tafel maar op een rechthoekig kan het zijn dat je ze soms tijdens het eten even moet verplaatsen.

Maar de plaatsing van de kaarsenstandaard is niet het enige waar je rekening mee moet houden. Je wilt ook dat hij goed tot zijn recht komt. Een manier om dit te doen is door hem te omringen met andere decoratieve elementen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tafelkleed, wat bloemen of wat kleinere kaarsen. Maar let op, je wilt niet dat het te druk wordt. Less is more, zoals ze zeggen.

En dan is er nog de vraag hoeveel kaarsen je in de standaard zet. Dit hangt af van de grootte van de standaard. Bij sommige van de standaards in onze lijst kan je een combi maken tussen kaarsen en waxinelichtjes. Zorg er wel voor dat de kaarsen goed vastzitten en dat ze niet te dicht bij elkaar staan. Je wilt natuurlijk geen brandgevaar.

Wil je zeker geen brand? Heb je kleine kinderen in huis en wil je wel sfeer maar geen vuur? Ga dan voor de beste led kaarsen: https://www.interieurinspiratie.nl/de-beste-led-kaarsen/

Om brandgevaar te voorkomen is het belangrijk dat de kaarsen niet te dichtbij elkaar staan. Dat is bij de meeste kaarsenstandaards in onze lijst niet mogelijk. Daarbij zit bij vele de kaars in glas of achter glas wat voor meer veiligheid zorgt.

Hoe combineer je kaarsenstandaards met andere decoraties

Combineren is het sleutelwoord als het gaat om het decoreren met kaarsenstandaards. Je wil ze laten opgaan in de rest van je decor, maar ook zorgen dat ze opvallen. Een trucje hiervoor is om ze te combineren met objecten van verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld een lagere vaas naast je kaarsenstandaard. Hierdoor creëer je diepte en zorg je dat je tafel er interessant uitziet.

De kleur van je kaarsenstandaard is ook belangrijk. Je kunt kiezen voor een kleur die goed past bij de rest van je decor, of juist voor een opvallende kleur om de standaard eruit te laten springen. Maar let op, je wil niet dat de kleur van de standaard botst met de rest van je decoratie.

En dan is er nog de vraag wat je nog meer op tafel zet. Een tafelkleed kan een goede basis zijn. Daarnaast kun je denken aan bloemen, servetten, of andere decoratieve elementen. Maar pas op voor overdaad. Je wil dat je tafel er gezellig en uitnodigend uitziet, niet overvol.

Uiteindelijk gaat het erom dat jij tevreden bent met hoe je tafel eruitziet. Dus experimenteer, probeer verschillende combinaties uit, en kijk wat werkt voor jou.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *