Waarom kleurrijk behang je huis levendiger maakt

Wil je je huis een frisse look geven zonder grote verbouwingen? Kleurrijk behang kan een echte gamechanger zijn. Het is meer dan alleen een laagje papier op de muur. Het kan de sfeer in je huis volledig veranderen, je interieur opfleuren en je huis een persoonlijke touch geven. Maar hoe kies je het juiste behang? En hoe ga je om met kleur? Dat gaan we in deze blog bespreken.

Het kiezen van het juiste behang is niet altijd eenvoudig. Er zijn zoveel patronen, texturen en kleuren om uit te kiezen. Daarbij komt ook nog dat de kleur van je behang de sfeer in je huis sterk kan beïnvloeden. Een zachte pastelkleur creëert een rustige sfeer, terwijl een felgekleurd behang je interieur energieker maakt.

Kleurrijk behang kan ook een goed middel zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken. Ben je een liefhebber van moderne kunst? Kies dan voor een abstract patroon. Houd je meer van de natuur? Ga dan voor een behang met een botanisch design.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de grootte en functie van de ruimte voordat je een keuze maakt. Een kleine ruimte kan bijvoorbeeld groter lijken met lichtgekleurd behang, terwijl donker behang juist een knusse sfeer kan creëren.

Tot slot, vergeet niet dat behang ook een praktische functie heeft. Het kan bijvoorbeeld oneffenheden op de muur verbergen. Bovendien is het veel makkelijker te vervangen dan verf als je na een tijdje toe bent aan iets nieuws.

Zoals je ziet, kan kleurrijk behang je huis echt levendiger maken. Het geeft je de mogelijkheid om te spelen met kleur en patroon, je persoonlijke stijl uit te drukken en de sfeer in je huis te beïnvloeden. Dus, waar wacht je nog op? Het is tijd om je huis een make-over te geven met kleurrijk behang.

De voordelen van kleurrijk behang ten opzichte van verf

Veel mensen kiezen nog steeds voor verf als het gaat om het opfrissen van hun muren. Maar wist je dat behang een aantal voordelen heeft ten opzichte van verf? Laten we daar eens wat dieper op ingaan.

Om te beginnen, behang is duurzamer. Waar verf na een paar jaar kan gaan schilferen of vervagen, blijft behang er jarenlang goed uitzien. Bovendien is behang bestand tegen slijtage, wat het ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes zoals de hal of de kinderkamer.

Daarnaast is behang veelzijdiger. Met verf zit je vast aan één kleur, terwijl je met behang kunt kiezen uit een eindeloze reeks patronen en texturen. Dat maakt het makkelijker om je huis een unieke uitstraling te geven.

Behang is ook praktischer. Het kan oneffenheden op de muur verbergen die met verf zichtbaar zouden blijven. En als je na een tijdje toe bent aan een nieuwe look, is behang makkelijker te vervangen dan verf.

En ten slotte, hoewel behang in eerste instantie misschien duurder lijkt, kan het op de lange termijn voordeliger zijn. Omdat behang langer meegaat, hoef je minder vaak te renoveren, wat je uiteindelijk geld kan besparen.

Al met al zijn er genoeg redenen om te kiezen voor kleurrijk behang in plaats van verf. Het is duurzaam, veelzijdig, praktisch en op de lange termijn mogelijk zelfs goedkoper. Het is zeker iets om te overwegen bij je volgende renovatie.

De impact van kleur op je humeur

Heb je je ooit afgevraagd waarom je je zo kalm en ontspannen voelt in een blauwe kamer? Of waarom je energie krijgt van een gele muur? Dat is geen toeval. Kleur heeft namelijk een grote impact op ons humeur en welzijn.

Blauw is een kalmerende kleur. Het verlaagt je bloeddruk, vermindert je hartslag en helpt je te ontspannen. Daarom is blauw een goede keuze voor de slaapkamer of studeerkamer. Geel daarentegen, is een vrolijke en energieke kleur. Het stimuleert de mentale activiteit en bevordert de communicatie. Ideaal dus voor de woonkamer of keuken.

Rood is de kleur van passie en energie. Het verhoogt je hartslag en ademhaling, waardoor je je actiever voelt. Maar pas op, te veel rood kan ook stress veroorzaken. Gebruik het dus met mate, bijvoorbeeld als accentkleur. Groen is de kleur van de natuur. Het brengt balans en harmonie en is rustgevend voor de ogen. Perfect voor elke ruimte in huis.

Kort gezegd, de kleur van je behang kan echt invloed hebben op hoe je je voelt in een ruimte. Door hier rekening mee te houden, kun je een omgeving creëren die past bij je behoeften en stemming.

Hoe je kleurrijk behang kan combineren

Een veelgemaakte fout bij het combineren van kleurrijk behang is het mengen van te veel patronen en kleuren. Dit kan een ruimte rommelig en onrustig maken. Probeer daarom één hoofdkleur te kiezen en deze aan te vullen met twee of drie bijpassende kleuren.

Als je voor een patroon kiest, is het belangrijk om de rest van je interieur rustig te houden. Te veel verschillende patronen kunnen namelijk botsen en je interieur chaotisch maken. Probeer daarom één muur te behangen en de rest van de muren in een bijpassende kleur te schilderen.

Behang met een groot patroon kan een kleine ruimte kleiner doen lijken. Ga in kleine ruimtes daarom voor behang met een subtiel patroon of een effen kleur. In grote ruimtes kun je juist wel voor een opvallend patroon kiezen.

Let ook op de lichtinval in de ruimte. In een donkere kamer zal de kleur van het behang anders overkomen dan in een kamer met veel natuurlijk licht. Kies in een donkere kamer voor lichtgekleurd behang om de ruimte lichter en ruimer te laten lijken.

De keuze voor kleurrijk behang is dus niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van de grootte en lichtinval in de ruimte. Met deze tips in gedachten kun je een goede keuze maken en je interieur een levendige en persoonlijke uitstraling geven.

About Author

You May Also Like

1 comment

Ja, een bank zoeken is niet maijelkkk. Ik ben ook niet groot, zo’n 1.64 maar Ed is bijna 1.90 dus dat maakt het nog moeilijker daarom ben ik ook voor een strakker model gegaan zodat ik ook nog een beetje fatsoenlijk kan zitten.Ik had een bank gezien en die was gemaakt voor mij qua lengte…ik wees ‘m aan Ed aan, die ging zitten….ik kwam niet meer bij!! Hij leek wel een reus in een poppenbankje dus toen hebben we maar een compromis gemaakt en een bank uitgezocht in een tussenmaat! hahaha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *