Een erfstuk in je interieur passen: zo maak je er een pronkstuk van!

Als na overlijden van een familielid de woning leeggehaald moet worden, kom je vaak nog meubels en andere spullen tegen met emotionele waarde. Op woningontruiming-garant.nl kun je zien dat, ook als je een professioneel ontruimingsbedrijf inhuurt, altijd overlegd wordt over spullen die eventueel achterblijven voor familie en dierbaren. Misschien heeft je familielid voor zijn of haar dood zelf op papier laten zetten welke materiële bezittingen je eventueel erft. In dat geval is het soms best een uitdaging om voor het geërfde item een geschikte plek te vinden. Als het om een meubel- of decoratiestuk gaat wat niet helemaal je smaak is en op het eerste oog wellicht niet in je interieur past, kun je met een paar kleine aanpassingen echter een ware eyecatcher maken van je erfstuk. Lees verder voor inspiratie!

Gebruiken in plaats van bewaren

Veel mensen hebben de neiging om een geërfd meubelstuk of decoratie alleen nog maar te bewaren vanwege de emotionele waarde die het heeft. Het belandt op zolder of staat te verstoffen in een kast en dat is eigenlijk zonde. Aan een erfstuk zit altijd een verhaal vast, meestal over je familie of je verleden. Een erfstuk geeft dan ook een persoonlijke touch aan je interieur. Maar er dan ook een pronkstuk van door het een prominente plek in je huis te geven en (als de mogelijkheid er is) het te gebruiken in plaats van het alleen maar te bewaren. Bewaar je jeugdfoto’s in het oude kastje van je opa, of bewaar je koekjes in de trommel waar je vroeger bij je oma stiekem koekjes uit pikte. Zo maak je van je huis iets persoonlijks en houd je de herinneringen levend. 

Nieuw leven inblazen

Een eenvoudige manier om je geërfde meubelstuk aan te passen aan je interieur is door het te verven of te stofferen. Denk hier wel goed over na, want hiermee haal je natuurlijk een deel van de originaliteit van het erfstuk weg en is het niet authentiek meer. Maar als je hiermee voorkomt dat het in de kelder of kringloopwinkel belandt, kun je met een likje verf op die donkere houten tafel of frisse nieuwe stof op dat oude fauteuil weer helemaal opfrissen en op een mooie manier in je interieur integreren.

Oud & nieuw combineren

Zeker als een erfstuk al wat ouder is, bijvoorbeeld een vintage (vanaf 30 jaar oud) of zelfs antiek (vanaf 100 jaar oud) meubelstuk, kan het moeilijk lijken om het goed te matchen met een modern interieur. Maar bedenk dat de combinatie van oud en nieuw juist een spannend contrast geeft en je door het mixen van bijvoorbeeld strakke design meubels met hier en daar een klassiek element, je juist een unieke woonstijl creëert. Erfstukken kunnen persoonlijkheid toevoegen, dus wees niet bang om te experimenteren en verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo maak je van een erfstuk de eyecatcher van je interieur!

Foto van Jez Timms op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *