wooninspiratie

Donkere dagen, donker wonen

wooninspiratie

Winters wonen

Donkere dagen, donker wonen

In de zomer is het heerlijk als je veel wit in huis hebt. De kleur van de zon die weerkaatst op het wit, het licht wat door het wit mooi verspreidt wordt.

Juist in de donkere dagen willen we dit niet. In de donkere dagen willen we intiem wonen. De kleur op de muur moet nu juist het licht van de schermerlampen en de vele kaarsen die we gebruiken laten filteren. De kleur moet intimiteit weergeven en ons een knus gevoel geven.

In de winter maken we daarom veel gebruik van bruin of grijs tinten. Ook de donkere tinten geel of groen kunnen in de winter prima gebruikt worden.

Het toepassen van winterkleuren hoeft niet ingrijpend te zijn. Je hoeft niet meteen je meteen je muren te verven. Je kan ook starten met je accessoires.

Begin met je bank. Vul je bank met kussens. Gebreide kussens zorgen gelijk voor een winters en warm gevoel. Bijvoorbeeld het warme gebreide kussen vanHK Living. Zet naast de bank een grote mand of kist en vul deze met heerlijk plaids.

Wanddecoratie

Verwijder de zomerse zee, zon en strand prenten van je wand en vervang deze voor kunst met donkere kleuren of herfst – en winterthema’s. Heb je dit niet voorhanden dan kan je deze ook zelf maken, kijk maar eens op zelf kunst maken of schilderij zelf maken.

En natuurlijk vul je de rest van de kamer met kaarsen, lantaarns en sfeervolle woonaccessoires. En sommige van ons zullen dan ook nog het geluk hebben dat zij bij echte kou de open haard kunnen aansteken.

Winkels collage:

  1. Esmee styling
  2. Accent op wonen
  3. Woonparel
  4. Cedante
  5. La Cerise
  6. Zus en Zo wonen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *