Slapen in een hotelkamersfeer

Vele van ons gaan dit jaar niet op vakantie. Corona heeft er voor gezorgd dat veel mensen liever thuisblijven. Vele van ons gaan een stay home vakantie houden. En dan hebben ze het elke keer over kamperen in de achtertuin maar wat dacht je van het maken van je eigen hotel. Je eigen hotelsfeer maar dan in je slaapkamer. De sfeer van een Van de Valk kamer maar dan in je eigen huis. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Hotelkamers zijn vaak sjiek ingericht. Het begint al met aandacht voor de muren. Vaak zie je toch behang met een mooie prent. Of muren in 1 kleur met daarop een paar mooie kunstwerken. Muren die in ieder geval je aandacht trekken en je meteen een gevoel van luxe geven.
Ook het bed is natuurlijk erg bepalend voor jouw hotelkamer gevoel. Een groot bed met veel een leuke dekbedovertrek. En het liefst ook nog een beetje bijzonder beddengoed. Een dekbedovertrek met prentje of een grote sprei doet het al snel goed.

Naast de basis (muren en bed) staat er in een hotelkamer ook vaak een zitje. Dat kunnen we helaas niet allemaal thuis toepassen. Ik heb geluk dat ik een grote zolder heb en dus ook ruimte voor een zitje. Hopelijk heb jij dat ook want een extra eigen plekje in je slaapkamer geeft je een gevoel van luxe.

Kleuren slaapkamer

In hotel wordt vaak gewerkt met trends maar ook de kleur zwart/grijs wordt vaak gebruikt voor de basis. In deze blog laten we je twee stijlen zien. Een donkere stijl en een lichtstijl. Bij de een gaan we uit van zwart, bij de ander gaan we uit van natuurlijke tinten.

Natuurlijke kleuren slaapkamer

Voor deze stijl zijn we uit gegaan van natuurlijk materialen zoals hout, rotan en marmer. De marmeren tafel geeft de kamer net iets extra’s, dat rijke gevoel.

Linnen behang

Dit behang van Estahome is geïnspireerd op een linnen plaid en straalt warmte uit.

Marmeren tafel

Zijn marmerenlook blad geeft de tafel een sjiek effect. De tafelpoot zorgt er echter weer voor dat hij stoer oogt.

VanDijck dekbedovertrek

In een hotelkamer mag een mooie dekbedovertrek niet ontbreken. Deze is van katoen en versierd met vogels.

Nachtkastje Nalu

Om je wekker of telefoon kwijt te kunnen hoort er een nachtkastje naast je bed. Nalu geeft met haar gevlochten deurtje net iets extra’s.

Zwarte hotelslaapkamer

In de meeste hotelkamers wordt zwart gebruikt. Zeker als je kijk naar de vele Van de Vlaks, Fletchers enz. Zwart geeft meteen een luxe gevoel. Zeker als je dit combineert met koper. Dit kan je natuurlijk makkelijk doorvoeren in je eigen slaapkamer.

Behang dierenhuid

Met een behang als deze maak je meteen een statement. Zwart met een dierenprint.

Zwarte dekbedovertrek

Een zwarte overtrek mag niet ontbreken in deze zwarte hotelkamer. De ideale basis.

Bijzettafel Moos

Gebruik het bijzettafel voor het creëren van een leuk sfeerhoekje of gebruik ze als nachtkastje.

Hanglamp Alton I

Natuurlijk mag een mooie lamp niet ontbreken. De alton lijn heeft lampen die erg mooi bij een zwarte hotelkamersfeer passen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *