Oosters wonen doe je zo!

Oosters wonen doe je zo!

Een sfeer die je weg kan voeren naar 1001 nachten en die je het hele jaar door een vakantiegevoel kan bezorgen is de Oosterse sfeer.
Heb jij iets met het mystieke oosten of wil je meer harmonie  in je huis dan kun je dat effect bereiken met slimme stylingtips.

1-collage-oosters
Je hoeft je muren niet gelijk paars te verven of boeddah’s te kopen om voor oosters te gaan.
Met een paar elementen kun je deze stijl makkelijk toevoegen aan je eigen interieur.  De serene oosterse styling past overigens uitstekend in een landelijke of stoere sfeer.

In grote lijnen heb je de sobere uitstraling met aardetinten en naturellen versus de bonte uitgesproken kleuren zoals okergeel.
Deze stijlen kun je mooi met elkaar combineren door bijvoorbeeld een gekleurde batik als plaid te gebruiken op een lichte stoel of door in een lichte hal een grote mand met gekleurde oosterse sloffen neer te zetten.
Er zijn een aantal kenmerken voor een oosters interieur, ik heb de belangrijkste voor je op een rij gezet.

*rust
*harmonie
*eenvoud, less is more
*natuurlijke materialen zoals; riet, bamboe, leer en hout
*gebruik van diepe kleuren bijvoorbeeld; rood, azuurblauw en leemkleuren

2-kleuren-oosters

 

Met onderstaande stylingtips kun je een snel en makkelijk een oosters accent leggen in je interieur.

De keuken:
Voor de keuken kun je mooie houten schalen en fairtrade servies toevoegen, die stal je dan natuurlijk uit op een plank of tafel. Helemaal fantastisch is natuurlijk een tegelvloer met etnische motieven.

Woonkamer:
In de woonkamer kun je een rond zilveren dienblad gebruiken waar je bijvoorbeeld een paar turkse glazen opzet .
Op de bank kussens met etnische motieven, deze kun je natuurlijk ook op de grond leggen.
Leuk idee is om je eigen patchwork kelim te maken dit doe je door met verschillende kleinere kelims één grote te maken.

3-textiel-oosters

 

Badkamer:
Voor de styling van de badkamer kun je bijvoorbeeld een paar hamamdoeken ophangen en fairtrade bekertjes gebruiken voor bijvoorbeeld watjes en wattenstaafjes. Gebruik verder natuurlijke materialen zoals rieten manden voor de was of een tak waar je de hamamdoeken aan ophangt.
Ook leuk is om een vlondertegel als badmat te gebruiken. 

4-badkamer-oosters

 

Leuk om te weten!
In warme landen is koelte in huis erg belangrijk, dat vergeten we vaak in Nederland dat gegeven maakt dat de styling natuurlijk heel anders is. De sfeer is daarom vaak minimaal, men leeft immers veel buiten. Wil je dieper ingaan op de oosterse stijl  dan is fengshui misschien iets voor jou.
Feng Shui is een eeuwenoude kunst en wetenschap wat als doel heeft om de leef- en werkomgeving zo aan te passen dat er een harmonieuze stroming van levenskracht gestimuleerd wordt.
In de Chinese filosofie draait alles om harmonie en evenwicht  wil je meer weten? Neem dan een kijkje  op de volgende site http://fengshui.about.com/

Meer inspiratie op doen? Kom dan een kijkje nemen op mijn pinterest verzameling http://pinterest.com/inwoonstile/boards/ op twitter geef ik ook regelmatig leuke updates op het gebied van wonen en styling https://twitter.com/carmelitagonesh

Ik hoop je geïnspireerd te hebben.

Groetjes, Carmelita Gonesh | www.studioinwoonstile.nl

Bron foto’s: http://pinterest.com/

logo_inwoonstile_72dpi

4 thoughts on “Oosters wonen doe je zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *