Hoe creëer je met jouw witte interieur een warm thuis?

Hoe creëer je met jouw witte interieur een warm thuis?

Wit kom je in bijna elk interieur wel tegen. Wit is in veel inrichtingen dan ook een bepalende kleur. Je zorgt met deze kleur voor veel licht en ruimte. Het nadeel is echter dat het vaak overkomt als saai en steriel. Maar als je denkt dat je met een wit interieur geen warmte en sfeer kunt creëren, dan heb je het mis. We geven je enkele tips!

blok_witte_artikelen

Kies de juiste tint en combineer met offwhite

Een eerste stap naar een warm wit interieur is het uitkiezen van precies de juiste tint. Wit is niet zomaar wit. Er zijn verschillende vormen wit te koop. Zorg er in ieder geval voor dat je op het plafond geen donkerdere tint gebruikt dan op de muren. Het lijkt dan namelijk alsof je plafond vergeeld is. Gebruik voor de muren wel een warme tint. Stap 2 is het combineren met offwhite. Doordat je een wit interieur hebt spatten alle offwhite spullen er direct uit. Ga alleen niet overdrijven door bijvoorbeeld hele meubelstukken rood te verven. Houdt het bij details. Wat bijvoorbeeld wel mooi staat, zijn verschillende wandplanken die je in een opvallende kleur verft.

Gebruik verschillende vormen en materialen

Als je een wit interieur hebt dan is het grote probleem vaak een gebrek aan kleur. Een variatie in materiaal is dan een goede oplossing. Wissel dus af met texturen. Vooral natuurlijke materialen kun je hiervoor goed gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tapijt of plaids van wol. Ook kleedjes van pluche zijn prima geschikt. Je doet er verstandig aan om dit soort items veelvuldig te gebruiken. Maar ook verschillende vormen zijn een goed alternatief voor gebrek aan kleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van strakke wandplanken met een speelse ronde salontafel. Wit wordt zo minder wit!

Verlichting speelt een belangrijke rol

Met het juiste licht kom je ook al een heel eind met het ‘opwarmen’ van je witte inrichting. Heb je een leuke vitrinekast staan? Richt hier een spot met een warm licht op. Of richt een lamp die een donker gele tint uitstraalt op één van je witte muren. En combineer (inbouw)spotjes met een opvallende hanglamp. Wat tenslotte ook een erg leuk idee is, is een spotje plaatsen achter de TV of achter één van je banken. Ben dus creatief met verlichting!

De oplossing ligt in het combineren. Varieer in materialen, vormen, tinten en licht en je zult zien dat je koele witte interieur veel meer warmte uitstraalt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *