Rode kerstdecoratie

Rode Kerstdecoratie

Kerst hoort volgens sommig traditie rood te zijn. In Amerika en Scandinavie wordt rood veel gebruikt. Ook in Nederland zijn nog veel mensen die traditioneel alleen rode kerstballen en rode kerstdecoratie gebruiken in hun kerst interieur.

rode kerstdecoratie

1. Een foto wat pure kerstsfeer uitademt. De prachtige boom, de open haard, de cadeautjes onder de boom en de rode kerstdecoratie. Een sfeer waar vele mensen jaloers op zullen zijn. En eigenlijk is hij zo gemaakt. Want er zitten geen hele bijzondere items in de boom. Eigenlijk is deze sfeer gebaseerd op eenvoud en herhaling. In de boom hangers in de vorm van sterren en hartjes. De kleur van de kerstdecoratie komt ook weer terug in de slinger. De cadeautjes zijn ook op elkaar afgestemd. Niet allemaal in hetzelfde pakpapier maar wel bij elkaar passend.

2. Veel Nederlanders vinden het ook leuk om ook hun raam met kerst te versieren. Veel mensen maken met raamlint een kader op het raam en versieren deze nog met sneeuw. Als men kleine kamertjes op het raam heeft gemaakt zijn er ook mensen die dan in de kamertjes verschillende figuren spuiten zoals sterren, kerstmannen en sneeuwvlokken.  Deze muursticker is een stuk makkelijk dan een heel raamwerk maken en ook nog makkelijker te verwijderen.

3. Nog een moderner versie van een traditioneel kerstitem, een moderne kerststal. Gemaakt van porselein en aangezien hij niet super groot is kan hij ook leuk op de eettafel staan.

4. Ook met weinig budget kan je zorgen voor een grote rode kerstsfeer in je interieur. Met een rode bessentak in een grote vaas of pot krijg je al snel de kerstsfeer te pakken. Je zou hem kunnen combineren met een hulsttak uit je eigen tuin. Geen plek om een boom neer te zetten dan zou je er voor kunnen kiezen om deze tak aan te kleden met kleine rode kerstballen. De meeste supermarkten verkopen deze takken rond de kerstdagen. Bij een goede bloemist zijn de takken echter niet iets robuuster en steviger. Ik heb er van de week een bij mijn bloemist gehaald en de tak van 2,95 en gaat volgens de bloemist gegarandeerd nog 2 weken mee.

5. Nog zo’n leuke sticker voor aan het raam. En deze foto sticker lijkt super echt. Wederom een leuk idee om je raam ook in de kerstsfeer te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat de buren ook kunnen meegenieten van jouw creativiteit.

6. Geen zin om te shoppen voor rode kerstdecoratie? Bij sommige winkels kan je kant en klaar pakketen kopen. Deze rode kerstballen horen ook bij zo’n totaalpakket.  In dit pakket is 50 deling dus een redelijk normale boom is met 1 pakket wel gevuld.

7. Nog een erg leuke en goedkope manier van rode kerstdecoratie is werken met masking tape. Dit tape kan je op verschillende manieren toepassen:

  • Hang al je ontvangen kerstkaarten met verschillende tape’s aan je muur.
  • Nog een stapje verder met je kerstkaarten? Maak eerst met tape een kerstboom aan de muur en hang hier je kaarten in.
  • Maak met tape een hert of een kerstster op je muur

8. Een kerstster hoort bij kerst en dan met name een rode. Er zijn verschillende toepasingen, in deze video krijg je al een goed beeld van deze mogelijkheden. Maar ook dit zelfmaakidee geeft je inspiratie om te werken met kerststerren.

9. Deze waxinelichthouder van Riverdale hoort gewoon bij rode kerstdecoratie. Naast zijn rode kleur straalt hij met kaarsje ook prachtig licht op je muur.

10. En als laatste ook een echte traditie, althans bij mij in de familie. Bij kerst hoort een Amaryllis en tegenwoordig zijn ze in verschillende kleuren te koop. Deze zit al in een bol dus gelijk ingepakt om cadeau te geven.

 

About Author

You May Also Like

2 comments

Sara says:

Persoonlijk ben ik niet van de rode kerstspullen. Ik ben meer van het wit.

Johanna says:

Wat grappig, die moderne kerststal. Maar wij houden het denk ik toch maar bij een ouderwetse!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *