Snelle metamorfose met behang

Inrichten met behang

Snelle metamorfose met behang

Ben jij ook weer eens toe aan iets nieuws in je huis, maar heb je geen tijd of budget voor een grote metamorfose, dan kun je met behang een kamer erg makkelijk een heel ander karakter geven. Toen we 2 jaar geleden in ons nieuwe huis gingen wonen, dacht ik dat behangen een hele klus zou zijn, maar na mijn eerste behangklus kwam ik erachter dat het helemaal niet zo moeilijk is. Vooral wanneer je voor vliesbehang kiest in plaats van papierbehang. Vliesbehang is iets dikker en bestaat uit twee lagen. Door deze dubbele laag, kun je de muur inlijmen in plaats van het behang. Lekker makkelijk want je hebt geen behangtafel en inweektijd nodig, bovendien krimpt dit type behang niet.

Je hoeft zeker niet de hele kamer te behangen, meestal is juist één wand al voldoende. Wees vooral niet bang om voor een print of patroon te kiezen. Soms lijkt een print heel druk, maar begin gewoon met een wand en je zult zien dat het snel went. Wanneer je het toch een beetje te gewaagd vindt om voor een print te kiezen, kies dan voor een print in één kleur of voor een rustig terugkerend patroon. Zoals het Gran behang van Fine Little Day of het halve maantjes behang van Ferm Living. En als je erop uitgekeken bent plak je er gewoon een nieuw dessin overheen. Wil je echt iets persoonlijks kijk dan eens op de website van Viva Vida. Daar kun je je eigen behang, van bijvoorbeeld een oude familie foto, op maat laten maken. Bovenaan mijn verlangslijstje staat nog het porselein behang van Studio Ditte.

fotobehang

Wanneer je voor een behang hebt gekozen met een patroon let er dan goed op of het een aansluitend patroon is. Snij de eerste baan op maat af, de lengte is de afstand tussen het plafond en de vloer/de plint plus 10 centimeter. Leg vervolgens de volgende onafgesneden strook langs de eerste strook en verschuif deze net zolang tot het patroon goed aansluit. Snijdt het stuk dat je overhoud af.

Restjes behang kun je ook nog heel goed gebruiken voor bijvoorbeeld de achterwand van een letterbak, als cadeaupapier of om gewoon in een mooie lijst te doen.

zwart_wit

 

Deze blog is geschreven door Cindy Deuning, volg haar ook op haar eigen blog http://www.mydailygarbage.nl/  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *