Een stijlvolle buitenkamer

Wonen in je tuin

Een stijlvolle buitenkamer

Het zal niet lang meer duren voordat er weer bladeren aan de bomen zitten. In Nederland willen we graag buiten zitten als de zon schijnt. Veel mensen maken daarom van hun tuin een tweede woonkamer. Door er mooie grote meubels in te plaatsen en het te decoreren met verschillende accessoires, wordt het echt een extra woonruimte. Hier een aantal tips om jouw tuin om te toveren tot een buitenkamer!

Relaxte tuinmeubels
In de buitenkamer mag het allemaal wat minder strak dan binnen. De vloer hoeft hier tenslotte niet aangeveegd te worden, dat spoelt de regen wel weg. De buitenkamer is er om te ontspannen, dus daar worden de meubels op aangepast. De tuinset moet lekker zitten. Een loungeset is nu populair. Er zijn zelfs loungesets waarvan de kussens gewoon buiten kunnen blijven liggen. Geen gesjouw met tuinkussens dus wanneer het gaat regenen!

Lekker eten
Koninginnedag is vaak de eerste dag in het jaar dat je weer barbecue lucht kunt ruiken. Barbecueën hoort bij het buitenleven, dus een goede barbecue mag niet ontbreken in de buitenkamer. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten barbecues. Van een kleine houtskool barbecue, tot een complete buitenkeuken op gas. Kies een barbecue die bij zowel de tuin, als bij de eetvoorkeuren van jouw gezin past.

tuin1

Buiten droog zitten
Een van de redenen waarom de buitenkamer zo populair is, is omdat er veel verschillende soorten overkappingen zijn. Bij veel buitenkamers zie je dat een gedeelte van de tuin overdekt is, zodat er ook bij regen nog buiten gezeten kan worden. De een doet dit met een simpele partytent, de ander bouwt echt een stuk aan zijn huis. Een mooie en natuurlijke overdekking is een raamwerk van hout op palen zetten en daaroverheen een druivenplant of andere klimplanten te laten groeien. Zo zit je droog en houd je de tuin natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *