Huis inrichten anno 2013

Huis inrichten

De afgelopen weken en de aankomende weken zijn er in de interieurbranche veel beurzen waarin de nieuwe trends voor 2013 te zien zijn. De plek voor de vele interieurmerken om hun collectie van 2013 te showen. Zo ben ik de recent naar Gorinchem geweest voor de beurs trendz. Men toonde daar de nieuwste collecties voor de interieur inrichting. Ook waren er enkele stands waar men de leukste tuinartikelen liet zien.

Afgelopen weekend waren er in het buitenland een aantal hele grote beurzen waar je kon zien hoe je in 2013 je huis kan inrichten volgens de laatste trends. In keulen was er de IMM. En zo was er in Parijs de Maison et Object. Vele internationale merken tonen hier hun nieuwste collectie. Maar ook de Nederlandse merken ontbreken niet op deze beurs. Merken als BC Bastioncollections, Riveriera Maison, Clayre & Eef, & Klevering en nog vele andere lieten hier zien wat we in 2013 van hun op het gebeid van interieur inrichting mogen verwachten.

Maar wat laten al die beursen nu zien. Een van de dingen die opvallen is de kleur voor 2013 die terug gaat komen in de interieur inrichting. Pantone voorspelt ieder jaar de kleur trend en voor 2013 is dat de kleur Smaragdgroen. Met deze kleur gaan we terug naar de natuur. Ook heeft deze kleur een verbintenis met de term duurzaamheid, iets wat natuurlijk de afgelopen jaren al een enorme trend op het gebied van interieur inrichting is.

De kleur kan mooi gecombineerd worden met de natuurlijke materialen die we ook in 2013 weer terug zien. De mooiste hout soorten worden verwerkt in meubels en woonaccessoires. Ook veel aandacht voor organisch, duurzaam en recyclen in 2013. Daarnaast blijft het industrieel wonen een trend. Zoals ook al aangegeven in mijn artikel over de beurs trendz zien we dat vele grote woonmerken hun collectie van landelijk naar meer industrieel/urban wonen omzetten.

Ben je op zoek naar iets bijzonder voor je interieur inrichting? Wil je wonen volgens de laatste trend, bezoek dan eens de site van Maison et Object en snuffel door alle exposanten voor wonen anno 2013.

maison et object bankstel

maison et object groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *