Wit interieur

Wit interieur

Wit witter witst!

Afgelopen maand besloot ik mijn woonkamer wit te schilderen met één muur in jadegroen. Voor mij persoonlijk best wennen want  ik heb altijd kleur op alle wanden gehad maar wilde nu juist meer ruimte en rust creëren.

Veel mensen denken bij een wit interieur vaak aan een kille uitstraling maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Wit geeft ruimte is fris en laat alle andere kleuren en vormen eruit springen!
Met een wit interieur gaat de aandacht naar vorm en materiaal het is dus niet zo gek dat mooie gekleurde kussens of dat aparte tafeltje eruitspringen.

Er zijn echter wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden om wit warm en sfeervol te houden

Met deze tips wordt wit warm:

–        Er zijn erg veel wittinten bijvoorbeeld wolkenwit of sneeuwwit, speel hiermee!
Door verschillende wittinten te combineren krijg je warmte. Let echter wel op om bij het schilderen een offwhite te nemen bij helemaal wit heb je nl. een blauwe ondertoon waardoor wit koud kan overkomen.

–        Speel met verschillende soorten textiel en materialen bijvoorbeeld een wolligge plaid en een zijden kussen of een rond kleed bij een rechte bank. Hierdoor krijg je diepte in je textielgebruik en vormen.

–        Kies voor mooie combinaties, bijvoorbeeld, onbehandeld hout met wit en zink kan zowel een landelijke als een stoere uitstraling geven.

–        Niet alles hoeft wit te zijn om een wit interieur te creëren,  als je de meeste wanden en een paar meubels met  accesoires wit houdt heb je al het effect van een wit interieur.

–        Wordt wit jou te wit combineer dit dan met één gekleurde muur en laat diverse accentkleuren zoals neons terugkomen in je accesoires.

witte stoel stoel neon

Wit de kleur die alle kleuren bevat.

Hoi, ik ben Carmelita Gonesh, eigenaar van Studio Overdwars. Vanaf nu zal ik elke maand een artikel schrijven voor interieurinspiratie.nl  Als interieur en productontwerper ben ik altijd bezig met het creëren van mogelijkheden .
Ik hoop jullie de komende tijd te kunnen inspireren met mijn blogpost.
Mijn website is 10 mei live nu ben ik te vinden op twitter en pinterest.

 

www.studioinwoonstile.nl

https://twitter.com/carmelitagonesh

 

houten tafelboekenkastjes

fotobron:

Witte stoel: http://pinterest.com/pin/51580358204639287/, Neon stoel: http://entermyattic.blogspot.nl/, tafel http://pinterest.com/pin/51580358203678172/ boekenkast http://pinterest.com/pin/51580358204707264/

 

logo_inwoonstile_72dpi

About Author

You May Also Like

4 comments

Andrea Tamaela says:

Inspirerend Carmelita, mooie sfeerfoto’s ben benieuwd naar je verhalen. Heel veel succes!!

Andrea Tamaela says:

Leuk artikel ben benieuwd naar je verhalen, heel succes!

Ian says:

Leuk artikel, maar van Farrow and Ball heb je All White, die is neutraal wit, zonder enige ondertoon. Misschien moet je die eens proberen, ik gebruik deze thuis ook. Want inderdaad wat je zegt, vaak zijn ze te blauw van ondertoon.

danielle says:

Bedankt voor je reactie, goede en bruikbare aanvulling op het artikel.

Groeten Danielle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *