Sterrenhangers met vintage knopen

Sterrenhangers met vintage knopen

Een tijd terug kocht ik in de kringloop een blik, in dit blik zaten nog oude knopen en klosjes. Zo blij als een kind ging ik er mee naar huis en deed de knoopjes in een oud apothekersflesje. Op Pinterest zag ik een idee van knopen op een rieten ster. Aangezien ik er altijd een eigen draai aan probeer te geven, liep ik met dit ideetje rond en bedacht dat het toch wel iets simpeler kon en ik geloof dat dat is gelukt…

Benodigdheden

  • Karton of dik papier
  • Oude knopen
  • Schaar
  • Lijm
  • Touw

Teken een ster op het karton. Ik heb zelf een houten ster die ik mooi vond omtrokken en je kunt natuurlijk ook een geprint sjabloon nemen. Voor deze sterren gebruikte ik wit karton van een doos. Om goed uit te komen met de knopen kun je het beste eerst de knopen op  de randen plakken en vervolgens aan de binnenkant. Voor de kleine sterren gebruikte ik kleine knopen en voor de grotere ster wat grotere knopen, maar dat hoeft natuurlijk niet.  Je kunt allemaal gekleurde knopen plakken of zoveel mogelijk van één kleur bij elkaar zoeken. Voor de grote ster gebruikte ik wat verschillende kleuren knopen in dezelfde tinten, voor de kleine witte knopen. De kleine komen in december namelijk in mijn kerstboom te hangen en wit staat daar mooi bij.

Ik smeerde met hobbylijm de ster in en ben begonnen met knopen plakken tot de ster vol was. Vervolgens plakte ik met plakband het touwtje vast aan de achterkant. Wat je ook kunt doen is vóór je de knopen op de ster plakt een gaatje in de ster maken waar je alvast een touwtje door doet.

Mocht je nou geen mooie knopen hebben die je hiervoor kunt gebruiken, bij Het Witte Luik (http://www.hetwitteluik-shop.nl/) kun je mooie ‘vintage’ knopen kopen.

Meer foto’s zijn te vinden op mijn blog: http://blomkjeenwenje.blogspot.com

Succes!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *