Design meets kringloop

Design meets kringloop

Tot een half uur geleden was er sprake van een totale writersblock. De deadline nadert en geen idee waar mijn gastartikel over moet gaan.

Gelukkig biedt de wereld van Social Media een keur aan inspiratie. Even “zwerven”  door mijn borden op Pinterest en “plop”, daar is mijn onderwerp. Voor een opdracht aan de Kunstacademie (Binnenhuiskunst) hebben we ooit een woonhuis over twee verdiepingen opnieuw moeten inrichten. Mijn thema was toen “Design meets kringloop”. Persoonlijk ben ik groot favoriet van de ontwerpen van Eames. Ik droom van zo’n mooie witte lounge stoel of dat prachtige Barcelona daybed. Dat zou dan mooi combineren bij ons “Kringloop” huis, waar gerecyclede spullen en design in balans gebracht worden.

In mijn ontwerp destijds zag de woonkamer er zo uit (check de Eames lounge chair):

tekening

De stoel werd gecombineerd met kasten gemaakt van betonplex en een oude bank waar je lekker in weg kunt duiken. De designlampen vormden een mooie match met tapijten met een “versleten” look.
Nu nog maar even wegdromen bij mooie plaatjes van de ontwerpen van Charles en Ray Eames. Misschien, heel misschien……OOIT? Gewoon nog even doordromen.

eames stoel
Foto: Vitra.com

En zoals Earl Nightingale zei: “Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway”.

Geschreven door Sandra Ehrens vanBurosannies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *