Resultaat Kastje Histor 101karakters

Resultaat kastje Histor 101karakters

Afgelopen week was het zo ver. Het kastje moest klaar omdat het werd opgehaald om samen met de andere kastjes tentoongesteld te worden in de evenementenruimte van Piet Hein Eek.

Toen ik mijn eerder blog over dit kastje schreef, zie kastje Piet Hein Eek, was mijn intentie om de bovenkant van het kastje een andere kleur te geven dan de poten van het kastje.  Tijdens het schilderen vind ik echt de kleur doordrongen te donker en heb ik mijn plan bijgesteld met als eindresultaat:

101karakters histor piet hein eek

Kastje 101karakters Histor:

Ik vond de verf die door Histor was bijgeleverd erg fijn werken. Zowel voor het snelle werk, het lakken van het kastje, als voor het fijne werk, het tekenen van het melkmeisje, werkt de verf erg fijn. Histor had naast de 3 kleuren die ik had uitgekozen ook nog een bus witte en grijze verf bijgeleverd. De witte heb ik gebruikt als grond verf welke goed dekte ondanks dat het hout wat verf absorbeerde.

Nog een voordeel van de verf vond ik de snelheid waarmee het droogde. Binnen een uur was de verf al droog.

Piet Hein Eek

Op zaterdag 9 november kwamen alle kastjes samen in het prachtige pand van Piet Hein Eek. De kastjes van de bloggers stonden opgesteld in de evenementen ruimte waar de bloggers en de winnaars van de wedstrijd werden ontvangen. De kastjes van de winnaars stonden beneden in de werkplaats te wachten. De kastjes van de bloggers en stylisten paste perfect in de ruimte. De evenementenruimte is aangekleed met prachtige vintage meubelen gecombineerd met meubelstukken van Piet Hein Eek.

Piet Hein Eek opende het event met een speech over het kastje, waarop Histor volgde met onder andere een uitleg over de trendkleuren van 2014. Heel erg interessant om te horen hoe deze ontstaan o.a. door invloeden vanuit de mode en de autoindustrie. Later deze maand kom ik nog terug op de kleurentrend voor 2014.

Na deze inspirerende sprekers en het bedanken van de jury gingen de winnaars van de 101karakters naar de werkplaats om te starten met hun kastje. Vele waren bang dat men het niet zou gaan redden om het kastje op tijd af te krijgen, gelukkig had Histor de kastjes al geschilderd en mochten de winnaars alleen het kastje nog verder afwerken.

Rondleiding Piet Hein Eek

Terwijl men in de werkplaats hard aan de slag ging om de kastjes te verven krijgen wij, de pers, een rondleiding door het bedrijf. Piet Hein Eek gaf ons een inspirerende toer door zijn bedrijf en langs zijn meubelen. Ik vond het fascinerend om hem te horen spreken over de bedrijfsfilosofie. Elke meubelstuk heeft zijn eigen verhaal met als grondlegger het ecologisch/economisch gebruik van materialen. Piet Hein Eek probeert zo min mogelijk rest materiaal over te houden en wat er over blijft wordt weer op een andere manier gebruikt.

Als afsluiter was er een interview met Piet Hein Eek en de mensen van Histor, waarna wij als pers nog beloont werden met een heerlijk lunch. Al met al een super gave dag waarbij naast we van alle kanten geinspireerd werden. Van de kleuren van histor tot de rondleiding van Piet Hein Eek.

Meer kastjes zien? Kijk eens op pinterest of instagram en zoek op hastag #101karakters

bank piet hein eek

Piet Hein Eek kamer

kleurrijke muur

koperen meubels piet hein eek

lampen piet hein eek

koperen lampen piet hein eek

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *