Review Beurs Eigen Huis (Ver)bouwen + Inrichten

Beurs Eigen Huis (Ver)bouwen + Inrichten

Realiseer je droomhuis.nl

Van Huis Naar Thuis…helpt met een idee!

Zo hadden ze de bouwbeurs, die in het weekend van 18,19 en 20 oktober in de Jaarbeurs Utrecht werd georganiseerd, naar mijn idee ook wel kunnen noemen. Deze beurs heeft namelijk in drie dagen tijd 14.876 bezoekers aangetrokken! Allen vast en zeker op zoek naar ideeën, inspiratie en advies. Echter deze naam en slogantekst behoren toe aan een architectenbureau (www.vhnt.nl) die daar ook aanwezig was. Vanuit de website Interieurinspriratie.nl, waar ik als gastblogger maandelijks voor schrijf, was de vraag of ik naar deze beurs toe wilde gaan. Dit voor een onderwerp op de site.

Blogfoto 1 Van huis naar thuis copy

En of ik hier naar toe wilde gaan? Natuurlijk, erg leuk! Beurzen bezoeken, gerelateerd aan mijn vakgebied, is belangrijk. Een belevenis op zich is zo’n beurs. Er is veel te zien, te snuiven, te ruiken en te proeven. Trends en inspiratie hierdoor waan je je even in een andere wereld. Dit weekend in ‘de wereld’ van verbouwen, bouwen en inrichten dus. En daar ging ik…gewapend met pen, potlood,  notitieblok, mijn zintuigen op scherp en een behoorlijke dosis goede zin!

De beurs ‘Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten’ is geheel ingericht op vraagstukken die zich voordoen tijdens bouw en verbouwplannen. Want hoe pak je zoiets nu aan? Op deze beurs waren tal van bedrijven en specialisten aanwezig, die het publiek vrijblijvend en uitgebreid informeerden over alle ins-en-outs in hun vakgebied. Of het nu ging om adviezen over efficiënte indelingen, financiële adviezen voor een verbouwing, het aanvragen van vergunningen, over duurzaamheid en comfort of functionele en technische wensen, er waren voldoende specialisten aanwezig om u verder te helpen bij het verwezenlijken van uw droomhuis.

Bij binnenkomst was al snel te zien dat voor een betere terugvindbaarheid er verschillende thema paviljoens opgesteld stonden. De oriënterende consument kon o.a. terecht op een Architectenpaviljoen, Badkamer- en Sanitairpaviljoen, Haardenpaviljoen, Duurzaamheidpaviljoen, Tuinpaviljoen en Interieur -& Adviespaviljoen. Exposanten stonden ook geclusterd, zodat er duidelijk overzicht was waar je met je vraag naar toe kon of wie je hiervoor wilde aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan cluster als; Aannemers, Financieel, Duurzaamheid, Keukens, Meubilair, Plafonds, Raambekleding, Ramen en Deuren, Serres en terrasoverkappingen, Slaapkamers, Trappen, Tuinen, Verlichting, Vloeren, Wooninrichting, etc.

Noviteiten op deze beurs waren naar mijn mening te vinden in de vereenvoudiging én verbetering in bestaande producten. Voor praktisch, duurzaam, mooi en comfortabel wonen. Keukens, badkamers, vloeren, haarden en kachels, exposanten die dit betrof lieten dit goed naar voren komen. Wonen is niet alleen maar meer thuis komen en op de bank ploffen, maar wonen is tegenwoordig zoveel meer. Het is een complete belevenis geworden. Neem nou een tafel. Gewoon om aan te zitten, je krantje te lezen, te eten, maar ook een inspirerende plek is het tegenwoordig. De zogenoemde KunsTafel, waarbij leefbaarheid, schoonheid en duurzaamheid hand in hand gaan, is een goed voorbeeld. (www.vanenveld.nl) Of een sfeerlamp die je ‘gewoon’ met een magneet aan de muur kunt bevestigen. (www.wooll-e.com) Geen gaten, geen gehannes met boren en schroeven, gemakkelijk ophangen daar waar een lichtpunt nodig is. Een concept van de architecten Geert Aarssen en Henk ten Kate en kunstenaar Anne-Marie Ros. Werk – en keukenbladen gemaakt van een laminaatblad of een keramisch product, zeer kras- en vlekbestendig, watervast en hygiënisch met toch een natuurlijke uitstraling. Landelijke woonwinkel De Potstal uit Valburg (www.depotstal.nl) maakte het mogelijk om een eigen verfstaal te maken. Uniek van Classico krijtverf, Fresco kalkverf of 100% natuurlijk de Marrakech Walls. Uit de samengestelde verflijn van Wonen Landelijke Stijl Colours by Pure & Original. Architecten, tuinarchitecten, interieurontwerpers, checklists, online tools, allen gefocust op gemak, sfeer, comfort, duurzaam en belevenis.

Beursfoto 2 Wooll-e lamp

 

foto 4 vanenveld

Dus gewapend met pen, potlood, volgeschreven notitieblok, tas vol mooie magazines, inspiratie, m’n koppie vol met leuke weetjes en gekregen handige tips, nieuwe app op mijn telefoon, ging ik weer naar huis. Ik heb even ideeën genoeg! Mijn zintuigen staan op scherp.

 

Ik ben Professional Organizer voor uw Home, Office & Lifestyle.

Structurele gedragverandering, dat is wat ik u leer in een sessie.

Het levert u direct meer rust, ruimte en overzicht op.

 

Nu tijdsch genoeg…!

Hartwerck | Sanny Linker

                                               sannylinker – my blog stories inspiratio

Beursfoto 3 by Pure & Original

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *