Maak je eigen kerstkrans van takken

Inspiratie voor een creatieve Kerst

Maak je eigen kerstkrans van takken 

Zin om een middag creatief bezig te zijn? Ga dan je eigen kerstversieringen maken. Want zelfgemaakte versieringen zijn toch veel leuker! Ook super om cadeau te doen aan die lieve buurvrouw of schoonzus die altijd voor je klaar staat. Maak bijvoorbeeld een gezellige kerstkrans voor op de voordeur of boven de openhaard. Een pot thee op tafel, wat lekkers erbij en een kerstmuziekje op de achtergrond. Zo kom je pas echt in de kerstsfeer!

Met deze beschrijving kun je in een paar eenvoudige stappen met het juiste gereedschap je eigen feestelijke kerstdecoratie maken.
Stappenplan kerstkrans van rustieke takken
  • Stap 1 – Koop witte takken of verzamel ze zelf in de natuur en spuit ze wit. Bundel ze samen en buig ze voorzichtig tot een krans. Zet de takken vervolgens onopvallend vast door op gelijke afstand ijzerdraad rond de krans te binden.
  • Stap 2 – Teken een ster op een plaat hout met behulp van een tekendriehoek en een potlood.
  • Stap 3 – Gebruik een Dremel multitool met een snijschijf voor hout om de ster uit te snijden langs het potloodlijntje.
  • Stap 4 – Gebruik een houtboor om een gaatje  tussen twee punten van de ster te boren.
  • Stap 5 – Spuit de ster aan beide zijden rood en laat de verf drogen. Schrijf een kerstwens op de ster, bijv. Merry Christmas. Haal een lint door het gaatje en knip het op de juiste lengte af zodat de ster in het midden van de krans hangt.
  • Stap 6 – Gebruik een lijmpistool om decoratieve accenten op de krans aan te brengen: lijm bijv. minikerstballetjes of dennenappels op de krans. Wacht tot het plastic is afgekoeld en de krans is klaar om op te hangen.
krans plakken dremel
(Dit stappenplan voor de kerstkrans is samen met beeldmateriaal ook online te vinden op de website van Dremel.)

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *