Je kerstcadeau inpakken op een bijzondere manier

Nog even en de boom wordt hier weer neergezet. Wij wachten altijd de Sint en de verjaardag van onze dochter af. Zij is de 10e jarig en daarna zetten we de boom. Nu ze wat ouder wordt doen we het vaak al iets eerder, maar meer omdat zij dat zelf heel graag wil. 

Verlanglijstjes

De wensenlijstjes van alle kinderen heb ik al wel binnen. De cadeaus voor onder de boom kan ik in ieder geval al gaan kopen. En nu ze allemaal ouder zijn zitten daar ook hele nuttige cadeaus tussen. Zoals een nieuwe portemonnee. Of een tas voor het sporten.

Onze oudste zoon heeft niet gekozen voor een tastbaar cadeau maar voor een belevenis. Hij wil graag een concertkaartje voor een country concert. 

Omdat ze dit jaar kiezen voor 1 groot cadeau wil ik ze wel op een bijzondere manier inpakken. Niet alleen stickers printen waar hun naam op staat, ook met het inpakken van het cadeau wil ik uitpakken. Dat er dus echt wel iets staat of ligt onder de kerstboom.

Verpakking

Zo wil mijn andere zoon een speciale portemonnee. Dat zou dan een heel klein cadeautje zijn. Om dit toch volume te geven ga ik deze in een mooie cadeaubox stoppen. Zo lijkt het in ieder geval dat er iets onder de boom ligt. 

Ook het concertkaartje gaat in een mooie cadeauverpakking met een mooi cadeaupapier eromheen.

En niet alleen met cadeauverpakking kan je zorgen voor een echte kerstlook, ook met duurzame stickers en extra decoratie kan je dat cadeautje speciaal maken. Een strik op een cadeau bijvoorbeeld doet het altijd goed.

Of ga langs de kringloop en haal daar leuke toevoegingen voor aan je cadeautjes. Op deze manier wordt het echt een duurzaam cadeau. 

Cadeauverpakking

Eigenlijk start een bijzonder cadeau al met het cadeaupapier. Je kan een papier in 1 kleur nemen, maar zeker met de feestdagen is het juist leuk om papier te gebruiken met een printje. Ben je heel erg creatief, dan combineer je deze twee papiertjes met elkaar. 

Als je een rechte vorm zoals bijvoorbeeld een boek inpakt, kan je werken met twee verschillende papiertjes. Doe als basis het papier in 1 kleur. Het papier met het printje doe je daarna, maar je cadeau pak je maar voor de helft hiermee in. Hierdoor krijg je een speels effect. 

Voor een feestelijk effect is het leuk als je met zoveel mogelijk verschillende kleuren en prints werkt. Ook diversiteit in groottes zorgt voor een leuk effect onder de kerstboom. 

Foto door ROMAN ODINTSOV

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *