4 (budget) tips: Kerstballen opbergen

Als de kerst weer voorbij is moeten al die spullen weer een plekje krijgen. En vooral je kerstballen opbergen kan een uitdaging zijn. Want je wilt toch dat ze volgend jaar weer allemaal bruikbaar zijn.

Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes voor het opbergen van je kerstballen.

1. Bewaar de doos

Toen wij jaren geleden een hele serie ballen hebben gekocht zatten deze verpakt in een verdeeldoos. Deze doos hebben we bewaard en hierin doen we nog elk jaar de kerstballen weer opbergen. Als je weinig plek hebt is het zeker een idee om deze dozen te gebruiken. Deze zou je eventueel onder je bed kunnen opbergen.

Dit soort dozen zijn ook los te koop: opbergdozen bij bol.com. Of loop tijdens deze dagen een paar keer het tuincentrum binnen. Met een beetje geluk liggen er een paar van dit soort bewaardozen bij de dozen die je mag meenemen.

Om onze kerstballen in dozen extra veilig op te bergen gaan ze in een grote plastic bewaardoos op zolder.

Voor degene die niet in een doos geleverd werden gebruiken we vloeipapier.

De ballen kunnen hier veilig in op worden geborgen. En deze leggen we dan voorzichtig in de plastic opbergbox.

Extra tip:

Haal de hangertjes niet van de bal af of leg deze los in de doos. Zo weet je volgend jaar weer waar je ze gelaten hebt.

2. Kerstballen bewaarbox

Heb je echt veel ballen en ook de ruimte om deze op te bergen dan is een kerstballen bewaarbox de oplossing. Zeker als je net als vele echt een collectie hebt aan verschillende kleuren ballen.

Het ene jaar pak je dan de gouden doos, het andere jaar de rode doos. Omdat de kerstballen veilig opgeborgen zitten weet je zeker dat je gelijk aan de slag kan.

Beste beoordeelde kerstballen bewaarbox

Zeker als je bijzondere kerstballen hebt is het een goed idee om deze in een kerstballen bewaarbox op te bergen. Zo weet je zeker dat ze veilig zijn. Er is niets ergers dan te ontdekken dat de kerstbal van je oma kapot is.

3. Eierdozen

Heb je kleine kerstballen? Deze kunnen prima bewaard worden in een eierdoos. Leg in elk vakje een bal en je kerstbal wordt veilig opgeborgen.

Dit is tevens echt een goede manier om met weinig budget je ballen op te ruimen.

4. Bekertjes

Voor de iets grotere ballen kan je papieren bekers gebruiken. Deze zou je nog kunnen opvullen met vloeipapier of kranten voordat je ze in een doos opbergt.

En als we dan toch creatief bezig zijn, je zou ook ballen kunnen opbergen in een stukje regenpijp. Zorg ervoor dat aan 1 zijde de buis dicht is. Verpak de ballen in vloeipapier of krant en laat ze langzaam in de pijp zakken. Je kan er voor kiezen om tussen elke bal nog een extra laagje papier te doen zodat je zeker bent van niet beschadigde ballen. Ook deze buizen kan je eventueel onder je bed bewaren.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *