Fotobron: http://seventeendoors.blogspot.ru/2012/12/x-mas-table-settings.html

Kersttafel dekken

Kersttafel dekken

Volgende week is het zo ver. Nog een paar dagen en dan is het kerst. Nu heb ik drie weken geleden al allemaal tips gegeven voor de tafelversiering http://www.interieurinspiratie.nl/feesttafel-inrichten/ maar daarin heb ik het niet gehad over het servies zelf.

Er zijn veel gezinnen die speciaal voor dit soort feestdagen een servies hebben. Een servies met mooie accenten of iets uitbundiger een servies helemaal in het teken van kerst, beschilderd met kerstmannen en kerstbomen.

Zelf heb ik geen speciaal servies maar ik ben wel aan het sparen voor een servies voor speciale gelegenheden. Ik heb mijn hart verloren aan het Pip servies. Voor het dagelijks gebruik heb ik al een uitgebreid wit servies wat ik met de feestdagen speciaal maak door bijzonder items aan de tafelsetting toe te voegen. Kleine waxinelichtjes op de borden of mooie kerstballen verspreid over de tafel.

Het is ook erg leuk om zelf een servies te maken. Zo kan je met porselein verf een beschildering maken op een wit bord. Je kan kiezen voor een mooie kerstboom maar nog leuker is het om de naam van iedereen op het bord te vermelden. Of wat dacht je van een passende persoonlijke tekst, omschrijving of wens. Een omschrijving vindt je hier http://www.interieurinspiratie.nl/servies-beschilderen/

Ook met schoolbordverf kan je je helemaal uitleven op een servies. Perfect om te laten zien waar iedereen moet zitten. Of als je meerdere kleine hapjes serveert om er naast te vermelden welk gerecht het betreft. En wat dacht je van een duidelijke omschrijving bij het kaasplankje. Of beschilder een klein terracotta bloempotje zwart, zet hier op een leuke tekst voor 2013 en serveer hier in het toetje in.

Fotobron: http://seventeendoors.blogspot.ru/2012/12/x-mas-table-settings.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *