Interview iMuy bien!

Interview iMuy bien!

1. Wie is …? Ik ben Anneke, 47 jaar en woon in Den Haag. Geboren en opgegroeid in en onder de rook van Amsterdam, maar 22 jaar geleden ben ik hier terecht gekomen toen ik een baan in Den Haag vond. In het begin moest ik hier erg wennen, maar de stad is steeds leuker geworden en de combinatie van strand en zee om de hoek, maakt dat ik hier niet meer weg wil. In het dagelijks leven werk al als HR adviseur bij een woningcorporatie. Heerlijk om na een dag werken bij mijn favoriete strandtent neer te strijken. Ik ben dol op Interieur styling, Trendwatching, reizen (het liefst naar Spanje, Latijns Amerika en heel veel andere bestemmingen) en koken. Mijn leven delen met leuke mensen om me heen en genieten van inspirerende plekken, maakt me Happy.

2. Hoe ben je aan de naam van je blog gekomen? Ik twitterde al een tijdje en had veel contact met interieurbloggers. Die vroegen me steeds vaker wanneer ik mijn blog zou starten. Eind 2012 besloot ik dat te doen. Ik was op zoek naar iets Spaans en positiefs. Al tweetend met Mirjam van Hallo September, kwam ik op de naam voor mijn blog: ¡Muy Bien! ¡Muy bien! betekent “erg goed” in het Spaans (mijn favoriete taal en tweede “thuisland”). Mijn blog gaat over wonen, inspirerende winkels, leuke restaurantjes en andere dingen waar je blij van wordt, dus volgens mij past deze naam helemaal bij mijn blog.

–> vraag 3 sla ik over: ik heb nl geen webshop.

4. Waar haal je je inspiratie vandaan? Ik ben dol op interieurblogs en woontijdschriften. 101 woonideeen, VT wonen en Elle wonen zijn favoriet. Als ik op reis ben ga ik altijd op zoek naar een paar inspirerende woontijdschriften. Dus daar heb ik inmiddels stapels van. Daarnaast kijk ik naar interieurprogramma’s op tv en ben fan van Pinterest. Daar bubbelt het iedere dag van de inspiratie. Tenslotte de boeken van Sybella Court: o.a. Etcetera en Nomad. Nomad inspireerde me tot een blogpost vol souvenirs. http://muy-bien-blog.blogspot.nl/

5. Welke website geeft jouw inspiratie? Oh, dat zijn er zoveel…. de site van VT wonen, 101 woonideeen, Vinçon (een Spaanse design winkel), Studio Attenzione http://www.studioattenzione.com/ en heel veel leuke interieur- en design webwinkels. Daarnaast ben ik fan van online magazines als Singulares magazine http://singularesmag.com/, Trendenser en Infinite magazine http://infinitemagazine.nl/ en geen dag zonder Pinterest en sinds kort ook Instagram.

6. Welke blogs volg jij graag? Dat zijn er echt veel… Heb je even? Mijn favoriete Nederlandse blogs zijn: &Suus, Vosges Paris, Mint & Mocha, Lisanne van de Klift, Hallo September, Langius design blog, Elv’s, Interieurcoosje (coos-je.nl), The Style Files, At mi casa, Lekker frisss, April & May en Enter my Attic. Daarnaast de Spaanstalige blogs: Harmony, Etxekodeco, La Musa Decoracion, en One Happy Mess. En andere internationale blogs als Hege in France, Mechant design, French by design en Helt Enkelt.

7. Hoe ziet jouw eigen woning er uit? Sinds 7 jaar woon ik mijn huidige huis, gebouwd in 1920. Mijn huis is een “Haagse slof” woning: 3 woonlagen waarvan twee in een tussenbouw. Ik heb dus een heel huis, maar de verdiepingen zitten niet boven elkaar. Ik kan heel erg genieten van mijn zonnige tuin, waarin veel mediterrane planten en bloemen staan. In huis is de sfeer een mix van mediterraan, stoer, Hema, Ikea, kringloop gecombineerd met oude stukken. Zo komt mijn eethoek uit de opslag van een verhuizer. Even schuren en andere stof op de stoelen en het werd een topper. Overal in huis vind je souvenirs die ik meenam van mijn reizen. Grijs, wit, taupe, oranje, zilver en groen zijn de kleuren die je in het hele huis terugvindt.

8. Wat is je favoriete plek in huis? Zodra de zon schijnt vind je me voor de open tuindeuren aan de eettafel of in de tuin. Maar mijn trots in huis is de keuken. Ik kook graag en de stoere keuken, gecombineerd met prachtige cementtegels aan de muur is echt helemaal ik! Fijn om daar met vrienden te koken en recepten uit mijn verzameling kookboeken uit te proberen.

9. Op welk item in jouw huis was je op slag verliefd? Helaas zijn bijna alle oude elementen weg uit mijn huis, maar het poortje naar de trap, en de trap, die in originele jaren 20 staat is, zijn wel het meest favoriet. En natuurlijk de tuin op het zuiden. Toen ik het huis kocht hing de tuinmuur vol met druiven, zo gaaf! Het schoolbord van mijn vader, de oliekachel en het ontbijtservies van mijn oma wilde ik al van kleins af aan een plekje in huis geven en dat is gelukt!

10. Als ik je nu geld zou geven, voor welk item voor je interieur zou jij dan nu naar de winkel rennen? Mijn grootste wens is een nieuwe badkamer, in de stijl van de keuken, maar als ik nu naar de Hema mag rennen voor nieuwe gordijnen in de woon- en slaapkamer, maak je me echt helemaal blij. Ik ben na 7 jaar de bruine gordijnen in de woonkamer zat en wil iets lichters (denk over een zand/zilverkleur, de Datona is erg mooi). De zijden gordijnen in mijn slaapkamer zijn helaas een miskoop: binnen no time waren ze helemaal verbleekt… Dus daar mag wel iets anders komen te hangen.

11. Waar koop jij het liefste je woonaccessoires en meubels? Veel van de spullen in huis komen bij de Hema, Ikea, VT wonen en een aantal lokale woonwinkels vandaan. Hier in Den Haag zijn Kaatje aan de Rein, de OPkikker,Tas-Ka, Studio 31, Melchior Wonen en La Vie Bohème favoriet. Maar ik ga ook graag naar Loods 5, Combitex, Flying Tiger, Walnut Mixstore in Groningen, Sukha en de andere leuke winkels op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Sowieso vind ik het leuk lokale woonwinkels te spotten. Het liefst koop ik accessoires bij de online winkels van leuke tweeps / bloggers als Livv lifestyle, Simpel & Leuk, Accessorize your home, Deens, &Suus, Wonen met lef en Basiclabel. En ik verheug me nu al op de webshop van Coos-je.nl .

12. Wie wil jij graag met Interieur Inspiratie aan tafel? Op de bloggersluch bij Heeerlijk heb ik Katja van Mint & Mocha ontmoet. Ik word altijd blij van haar blogs met mooi design en vrolijke kleuren. Het lijkt me leuk om het stokje aan haar door te geven!

slaapkamer huiskamer hert keuken

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *