Op zoek naar een nieuw bank stel

Op zoek naar een nieuw bank stel

We moeten er dit jaar echt aan geloven, we moeten op zoek naar een nieuw bank stel. Ons bank stel gaat steeds meer slijtage plekken vertonen. Nu werken drie kinderen en een grote hond daar goed aan mee. Vooral omdat de regels nog al eens in de wind geslagen worden. Niet eten en drinken op de bank iets is wat zeker niet in acht genomen wordt als wij in het weekend uitslapen. Want waarom aan tafel eten als je vanuit de bank veel makkelijk tv kan kijken.

Ook de hond weet de regel niet op de bank goed te negeren. Voorheen ging ze nog stiekem als wij al op bed lagen op de bank liggen maar tegenwoordig staat ze al op als wij aan stalte maken om naar bed te gaan.

De huidige bank hebben wij al meer dan 10 jaar en eigenlijk is de bank zelf nog goed. De bank heeft een losse hoes welke we in de jaren al twee keer hebben vervangen. Meer om de bank mee te laten gaan in de wijziging van ons interieur dan uit noodzaak. En nu is het dus noodzaak om nieuwe hoezen te kopen maar helaas is het merk failliet en kunnen we niet aan nieuwe hoezen komen.

Daarbij hebben de bank gekocht toen wij nog met zijn tweeen waren en nu zijn daar drie kinderen bij gekomen. En die drie kinderen nemen heel veel vriendjes mee dus onze grote drie persoonsbank is toe aan een groter formaat.

Keuze bank stel

Er is enorm veel keuze in banken. Kleur, stof of leer, formaat, opstelling en alle extra’s die tegenwoordig mogelijk zijn. Zo heb je bank stellen waarin een hoofdkussen is weggewerkt. Zeker voor de iets langere mensen is dit wel fijn. Ook zijn er tegenwoordig veel module banken verkrijgbaar, deze zijn elke keer aan te passen aan de wijze waarop je je woonkamer inricht. Aanpasbaar aan je interieur inrichting. Ook de mogelijkheid om de hoezen te wisselen kan zeker met een gezin erg makkelijk zijn. Zo kan je de hoezen wassen of indien nodig wisselen.

Let er bij de aankoop van je bank goed op hoe deze zit. Niet alleen jij maar ook andere gezinsleden kunnen het beste even testen hoe de bank zit. Zo kan de ene bank voor iemand heerlijk zitten terwijl de andere met zijn voeten niet bij de grond kan komen waardoor deze al snel vermoeide benen krijgt. Er zijn ook banken verkrijgbaar waarbij de rugleuning verstelbaar is waardoor hij voor meerdere lengtes in een gezin goed te gebruiken zijn. Natuurlijk is ook het onderhoud een belangrijk punt om op te letten. Als je kinderen hebt is leer wel makkelijk maar heb je thuis katten rondlopen dan is leer weer geen optie in verband met het krabben van de kat.

Trek dus wat tijd uit voor je zoektocht naar het ideale bank stel. Als je een goede keuze maakt,maak je er een voor vele jaren.

bank stel

Onze zoektocht

Bij ons zal de zoektocht nog wel enige tijd gaan duren. Wij hebben namelijk het nadeel dat op dit moment de bank aan de voorkant van de woning staat maar straks na de geplande verbouwing (hopelijk binnen nu en 2 jaar) verhuisd naar de andere zijde van de woonkamer waardoor we er op zoek zijn naar een bank met meerdere opstelmogelijkheden of uitbreidingsmogelijkheden.

Daarbij verschillen manlief en ik erg van mening welke stijl we willen. Ik wil een enigszins moderne bank terwijl manlief het liefst een enorme lekker plof bank wilt voor onze zaterdagavond gezinsfilmavonden. En natuurlijk moet de bank makkelijk te onderhouden zijn. Al zullen de regels van niet op de bank eten en drinken zeker aangescherpt worden. En zal er ’s nachts iets op de bank moeten zodat de hond er niet weer zijn slaapplek van kan maken.

Voorlopig zullen wij nog heel veel banken bekijken en discussiëren welke vorm, formaat, stijl en kleur we willen. Hopen dat tot dat er een beslissing is genomen het huidige bank stel zich nog goed houdt.

(fotobron: http://www.byotten.nl/)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *