woonkamer

Interview &SUUS

Interview &SUUS

 1. Wie is …? Suzanne de Jong, ergens in de 30 , moeder van, vriendin van en enorme liefhebber van alles wat met wonen te maken heeft. Nog niet zo lang geleden begonnen met mijn eigen blog &SUUS (www.ensuus.blogspot.nl)en een Etsy shop (www.etsy.com/shop/ensuus) met handgemaakte woonaccessoires.
 2.  Hoe ben je aan die naam gekomen?  Ik heb iets met het ampsersand (&) teken., altijd al gehad. Geen idee waarom eigenlijk J Ik heb iets met typografie en het & teken springt er gewoon uit. Voor de rest wilde ik een stoere en korte naam, tijdens een online brainstorm met een vriendin kwamen we op &SUUS. Wat heel mooi aansluit bij mijn uiteindelijke droom een shop met unieke ,handgemaakte producten onder het &SUUS label. Eigenlijk zou je er dan allemaal namen van de makers voor kunnen zetten en &Suus doet de wereld eromheen
 3. Wat verkoop je/ maak je het liefst? Het liefste deel ik inspiratie! Het leukste van alles vind ik het doorgeven van leuke adresjes, andere mooie blogs of ideeën om thuis zelf uit te voeren. Er is niets leukers  dan een reactie te krijgen van iemand, dat ze weer nieuwe ideeën hebben gekregen voor bijv. de kinderkamer. Het delen van mooie dingen is bijna een verslaving, als ik zou willen zou ik elke dag wel wat kunnen schrijven. Maar dat is in combi met mijn gezin, baan, shop en opleiding niet realistisch.
 4.  Waar haal je je inspiratie vandaan? Van heeeel veel dingen. Fotografie vind ik ook heel leuk en ben erg visueel ingesteld, mooie plaatjes, gebouwen, structuren, patronen. Naast natuurlijk tijdschriften (o.a. Est Magazine), blogs & de mode.
 5. Welke website geeft jouw inspiratie? Pinterest, sites van verschillende fotograven, of sites waar allerlei mooie huizen op staan zoals http://www.designsponge.com
 6. Welke blog volg jij graag? Owjee, dat zijn er best veel en wat een vervelende vraag want ik kan ze niet allemaal opnoemen. Ik volg veel Scandinavische blogs en Nederlandse blogs, maar als je kijkt op mijn blog, onder I LIKE vind je mijn favorieten!
 7. Hoe ziet jouw eigen woning er uit? Zie je veel van je eigen artikelen terug in je woning? In de woonkamer vind je veel wit, zwart en grijs/taupe, veel gebruik gemaakt van hout zoals bijv. de op maat gemaakte houten schuifdeur.  De slaapkamer is helemaal wit en mijn dochter haar kamer weer met veel kleur en vintage. Je leest het al, ik hou van verschillende stijlen J  En ja, in bijna elke kamer staat wel een boomstammetje. In de woonkamer als bijzettafel, in de slaapkamer als nachtkastje, in de badkamer/slaapkamer dochter  als ‘naast het bad/bed zitplekje’  Ook zijn er her en der wat huisjes te vinden en gehaakte kussens.
 8. Wat is je favoriete plek in huis?  De eettafel….ik hou van eten
 9. Op welk item in jouw huis was je op slag verliefd? De ontzettend grote raampartij aan de voorkant van ons huis bij de keuken. Zelfs als het een regenachtige, sombere dag is komt daardoor nog veel licht naar binnen.
 10. Als ik je nu geld zou geven, voor welk item voor je interieur zou jij dan nu naar de winkel rennen? Ligt eraan hoeveel geld J Ik heb nog zoveel dingen op mijn denkbeeldige wishlist staan! Maar ik zou nu het liefste een nieuwe bank willen.
 11. Waar koop jij het liefste je woonaccessoires en meubels? Dat is heel erg verschillend. Ben een fan van kringloopwinkels, maar ook van Loods 5, Nijhof, IKEA en de HEMA! Maar het leukste vind ik de kleine winkeltjes die je per ongeluk tegenkomt. Vandaar ook mijn rubriek ‘In de spotlight” waarin ik schrijf over leuke adresjes die ik tegenkom. Tegenwoordig shop ik ook steeds vaker online en heb al heel wat favoriete webshops. Hier een aantal waar ik de afgelopen tijd weleens wat heb gekocht want ik kan ze onmogelijk allemaal noemen: www.houseofc.nl, www.tutzestore.nl,  www.goedinstijl.nl, www.accesorizeyourhome.nl,  www.witzandgrijs.nl, http://www.gosto-design.nl, http://www.byzenz.nl www.psikhouvanjou.nl en http://www.buitendelijntjesshop.com en tegenwoordig ben ik helemaal fan van Etsy, wat een mooie spullen maken mensen zeg!
 12. Wie wil jij graag met Interieur Inspiratie aan tafel? Stephanie van Coos-je. Zij is degene die mij ooit heeft overgehaald om te bloggen en me ook heeft gepromoot. Ze is sinds kort haar eigen webshop begonnen en ik vind het daarom leuk om haar extra in het zonnetje te zetten!

_MG_3999

_N4A0352_940px copy

fot

boomstam tafel zwart

gehaakt vloerkleed

houten kandelaar

IMG_8718

7 thoughts on “Interview &SUUS

 1. Heel leuk intervieuw!! (vooral dat stukje over je naam 🙂 ) Mooie foto’s van je huis!! Ik kijk uit naar Coosje!

 2. Hoi Nicole en @suus,
  ik ben op zoek naar een houten eet tafel zoals op één van bovenstaande foto’s (de foto met houten eettafel en witte stoelen).
  Hebben jullie een idee waar die tafel van is of waar ik zoiets kan kopen?
  alvast bedankt!

 3. Mijn vader verkoopt dat soort tafels. Heeftt ze staan van 180, 220 en 250cm lengte zo uit mijn hoofd. Hij heeft geen site, maar kan je wel een foto mailen.

 4. Hoi,

  De tafel is al een hele tijd gekocht ergens in een winkel in Den Haag. Sorry, we weten het adres en of naam van de winkel niet meer. Maar ik zou even zoeken op teakhouten tafels. Succes! Groetjes Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *