Hollands wonen, de woonkeuken

Hollands wonen, de woonkeuken

Een van de dingen bovenaan ons wensenlijstje is een woonkeuken. Lijkt ons heerlijk om met het hele gezin in een ruimte te zijn terwijl de een kookt en de andere gezellig om de grote tafel zitten in afwachting van een maaltijd. En dan het liefst een grote tafel waaraan veel mensen kunnen zetten. In de topt tien deze keer een woonkeuken met een vakantietintje, namelijk een Hollandse sfeertje. Wonen met een Hollandse smaak.

Hollandse wonen, de woonkeuken

1. Handig voor op tafel deze houder voor servetten en prikkertjes. En een leuke toevoeging als er ’s avonds typisch Hollands worst en kaas op tafel komt. En als we dan toch bezig zijn mogen er ook wel wat bitterballen bij.

2. Met deze muursticker in de keuken komt de geur van zelfgemaakte appeltaart je al bijna te gemoed. Het enige wat er nog bij moet is verse koffie en slagroom.

3. Een van mijn favoriete bestemmingen in Nederland, de provincie Zeeland. De zon, zee, deltawerken en Zeeuws meisje.

4. Een groot tafel wil je natuurlijk dekken met een mooi tafelkleed. Het voordeel van een tafelkleed is dat hij de was in kan als er erg veel op geknoeid is. Dit tafelkleed is nog eens extra leuk vanwege zijn ronde vlakken. Grappig om met de tafel dekken hier rekening mee te houden door daar bijvoorbeeld de schalen in te zetten. Of juiste grote vazen met tulpen in te zetten.

5. Nog meer servies van Hollandse bodem. Dit servies is van Hollandsche Waaren. Een fantastisch Hollands merk welke de leukste keukenattributen in Hollandse stijl maken. Dit servies is leuk maar ook de mokken met speculaasafdruk of de kommetjes met daarin een Hollands boertje en boerinnetje zijn leuk om je tafel mee te dekken.

6. In een grote woonkeuken hoort natuurlijk een grote tafel. Als je een woonkeuken in je huis hebt moeten je hem ook inrichten voor een groot gezelschap. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Deze tafel kan aardig wat gezelschap herbergen.

7. En als er veel mensen komen zijn er ook veel stoelen nodig. Zelf zou ik het in onze keuken leuk vinden om aan een zijde een bank vol kussens te hebben en aan de andere zijde veel stoelen. Als de tafel geheel vrij in de ruimte zou kunnen staan zou ik het erg leuke vinden om allerlei verschillende stoelen neer te zetten voor een afwisselend en speels effect.

8. Delfts Blond, een onderdeel van Blond-Amsterdam. Een groot dienblad op tafel met alle benodigdheden voor de koffie en thee en natuurlijk deze pot voor de suikerklontjes.

9. Een lamp van een kopje. Deze lamp nodigt uit om er veel bij elkaar te hangen boven een tafel. Of hang er juist maar een boven een kleine bijzettafeltje waarop je nog wat andere bijzondere items laat pronken.

1o. Als afsluiter een item wat niet Hollandser kan zijn, de Hollandse koe. Dit canvasdoek geeft je keuken echt het Hollandse sfeertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *