Inspiratie van de zon

Zonnepanelen op het dak

Inspiratie van de zon

De zon geeft ons dagelijks energie. Hij zorgt ervoor dat we wakker worden en ook dat we weer in slaap vallen zodra hij onder gaat. De zon zorgt voor vitamine D en de meeste mensen worden extra vrolijk als hij schijnt. We hebben de zon nodig. We kunnen zoveel meer met de zon. Zonne-energie is nu al en zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

Zonnepanelen op het dak
Veel liefhebbers van design zijn geen fan van zonnepalen op het dak. Het zijn grote blauwe vlakken die enorm de aandacht trekken. Zeker als je zelf een huis hebt laten bouwen is dat zonde van het gezicht. Gelukkig is er voor alles een oplossing. Je kunt tegenwoordig namelijk kiezen voor geïntegreerde zonnepanelen.

Een keuze maken
Dat is nog niet zo gemakkelijk. Je kunt namelijk verschillende zonnepalen met elkaar vergelijken. De een levert meer energie op, de ander ziet er mooier uit. Kun je ook kiezen voor het beste van beide werelden? Ja, dat kan! Als je kiest voor zwarte zonnepanelen, dan kunnen professionele installateurs de panelen met zwarte dakpannen indekken. Op die manier ziet het dak er zwart uit en weet jij dat een gedeelte van het dak voor groene energie zorgt.

Oranje het nieuwe zwart?
Heb je liever een andere kleur dan zwart? Dat kan. Ook de vertrouwde oranje dakpannen kunnen van zonnecellen voorzien worden. Op een oranje dakpan passen minder zonnecellen, dus deze panelen leveren daardoor ook minder op. Maar je behoudt dan wel het beeld van een mooi dak.

zonnepanelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *