Feesttafel inrichten

Feesttafel inrichten

Feesttafel inrichten

De feestdag komen er weer aan, het samenzijn en genieten van lekker eten. In de decembermaanden zijn er genoeg gelegenheden om lang en gezellig met elkaar aan tafel te zitten.

Sfeervolle tafel

Hoe maak je nu elke keer een sfeervolle feesttafel zondér bij elke feestdag een totaal nieuw set te kopen om je tafel mee aan te kleden?  Iedereen heeft last van de crisis en de decembermaanden zijn al duur genoeg. Wij geven je een aantal opties om je tafel zo goedkoop mogelijk aan te kleden.

Verrassend blauw

Kies een lichtblauw tafelkleed, dit is je basis. Met Sinterklaas kan je de tafel dekken met een wit servies. Naast het servies kan je van wcrollen leuke servetringen maken. Plaats daarop de gezichten van de Sint en piet. Maak met je kinderen een leuke stoomboot welke je in het middelpunt van de tafel zet. Strooi wat pepernoten en schuimpjes op tafel en je gedekte tafel voor Sinterklaasavond is klaar.

Met Kerst kan je het lichtblauwe tafelkleed combineren met zilver en goud. Gebruik donker blauwe servetten voor een sjiek effect. Versier de tafel met ballen en kleine kerstboompjes. Zet op elk bord een naamkaartje en iedereen weet zijn plaats. Meng alle stellen door elkaar heen zodat men niet naast zijn eigen partner zit zo hoe je het boeiend. En wat te bedenken van gesprek onderwerpen. Bij elke gang hoort een startvraag en iedereen geeft hier antwoord op. Bijvoorbeeld wat is jouw favoriete automerk. Welke land wil je ooit nog bezoeken? Wat is je grootste blunder?

Met het oud en nieuw feest combineer je het lichtblauwe tafelkleed met goud. Het goud van de champagne, goud van een nieuw jaar. Veel glitters en een gouden servies passen perfect bij een oud en nieuw met een gouden randje.

Feestelijk rood gedekte tafel

Rood mag natuurlijk niet ontbreken in de december maanden. Een rood tafelkleed kan zowel bij sinterklaasavond als bij kerst gebruikt worden. Maak voor de sinterklaasavond een paar baarden die je om de borden heen legt of op de stoel hangt. De pieten kragen staan ook leuk als versiering om het bord.

Voor de kerst kan je een mooie groene tak op tafel leggen. Heb je niet al te veel ruimte leg dan bij elk bord een klein takje met daarin een kaartje met een lieve tekst versierd met wat nep sneeuw en een kerstbal.

Voor oud en nieuw kan je een feest geven het het thema lady (en gentlemen) in red. Voer dit door in de kleding, de hapjes en in de muziek. Knallend  2013 in!!!

Voor andere leuke feesttafel ideeën:

Bron foto’s: Pinterest

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *