Bloemenkransen/ bloemenkransjes

Bloemenkransen/ bloemenkransjes maken

Een paar jaar terug kocht ik bij het tuincentrum een gipskruidplantje. Dit jaar bloeit hij uitbundig en ik verwerk de bloemen dan ook volop in bloemboeketjes en….kransen!

Gipskruid is niet het enige waar ik kransen van maak. Geïnspireerd door verschillende blogs (onder andere http://pjallseasons.blogspot.nl/ ) en Pinterest (neem maar eens een kijkje op mijn bord met kransen http://pinterest.com/blomkjewenje/wreaths/ ) maak ik regelmatig kransen van verschillende materialen.

Voor de zelfmaker van de maand augustus zijn het drie bloemkransjes geworden die mooi indrogen en waar je dus langere tijd plezier van zult hebben. Tip: hang ze niet in de zon!

Wat heb je nodig?

Bloemistendraad of ander stevig ijzerdraad waar je een mooie ronde vorm van kunt maken.

(wikkel)ijzerdraad

Vers gipskruid (ook wel te koop bij de bloemenzaak), lavendel of vrouwenmantel.

Hoe ga je te werk?

Maak van het bloemistendraad een stevige ronde basis. Maak van de lavendel, gipskruid of vrouwenmantel ‘toefjes’ die je vervolgens vastzet met het ijzerdraad. Doe dit dakpansgewijs, dan vallen de toefjes mooi over elkaar heen.  Ga door tot je de krans vol hebt en hang er een mooi lint of kant aan.

Behalve dat het erg leuk staat zowel binnen als buitenshuis, is het ook nog eens heerlijk ontspannend om te maken. Heel veel plezier en succes!

Pietrik van Blomkje en Wenje

 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *