Babykamer ideeen, baby naast je bed

Je baby veilig naast je laten slapen

Babykamer ideeen

Afgelopen weekend was ik op de negen maanden beurs om te kijken naar al het nieuws en leuke babykamer ideeën. Een van de ideeën die ik bijzonder goed bedacht vind is de Cosleeper van Bacookie. 

Veel ouders willen het liefst dat hun kind dichtbij hen slaapt in de 1e maanden. Zeker met nachtelijk voeden kan het erg makkelijk zijn om je baby dicht bij je te hebben. Jij kan lekker in je warm bed blijven en je hoeft niet met een slaperige baby weer aan de wandel.

Baby naast je bed

Nu zijn er al een aantal oplossingen bedacht om je bed veilig naast je te laten slapen. In je eigen bed laten slapen is namelijk niet veilig omdat er een kans bestaat dat je op je baby gaat liggen of dat je baby onder de dekens terecht komt. De Bednest Cosleeper is ideaal. Het bedje is traploos verstelbaar waardoor het aan te passen is aan elk bed. De zijkanten kunnen naar beneden waar je makkelijk je kindje kan pakken. Onderzoek wijst uit dat co-slaper zoals de Bednest de kans op wiegendood halveren. Je kan dus dicht bij je baby slapen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je misschien op je baby gaat liggen.

Mijn oudste had de 1e maanden een enorm zuigbehoefte en omdat ik borstvoeding gaf wilde ik nog geen speen geven. Ik heb heel wat nachten met mijn arm over het ledikant liggend mijn pink in zijn mondje gehad om de behoefte enigszins te stillen. Met de neer klapbare zijkanten van dit bedje werkt het veel makkelijker. Geen pijnlijke armen meer voor de ouders.

Bovendien heeft het bedje ook nog een handige refluxstand. Het bedje is gemaakt voor baby’s tot 6 maanden. Ook is de bak los van het bed te halen waardoor je deze makkelijk kan verplaatsen. Je kan dus op deze manier ook je baby in zijn eigen wiegje mee naar de woonkamer nemen.

Het bedje is helemaal handig voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad. Op deze manier heb je je baby altijd dichtbij en kan je goed voor je eigen kind zorgen.

Wil je voor een laag budget een co sleeper? Maak hem dan zelf van hout:
steigerhouten bed maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *