Steigerhouten bed

Je Eigen Bed maken met Bouwtekeningen, ook voor beginners

Hoe leuk is het om je eigen meubels te maken? Dit scheelt je niet alleen in budget, je kan ook prima een eigen draai geven aan je eigen meubels waardoor het een uniek item wordt. De basis van je unieke stuk is echter voor veel meubels hetzelfde. Echt klussers hebben hier geen tekening voor nodig. Ervaren klussers kopen hout en gaan aan de slag. Gaandeweg hun project sturen ze eventueel bij maar zonder tekening komen zij al een heel eind. Ben je iets minder ervaren laat het gebrek aan bouwtekeningen je niet tegenhouden. Deze zijn namelijk online te vinden: Fred’s bouwtekeningen. En houtbewerkingsmateriaal kan je huren of lenen. Wat houdt je nog tegen om aan de slag te gaan? 

Bouwtekeningen voor Bedden – Hoe Ze Te Gebruiken Om Een Bed Te Bouwen

Zou je graag een mooi, stijlvol bed willen hebben in je slaapkamer of die van je baby/kind? Heb je er ooit aan gedacht aan zelfbouwen? Daar hoef je geen expert voor te zijn. Dat kan ook als je een beginner bent. Het zal niet altijd makkelijk zijn maar al doende leert men. En neem er de tijd voor. Zie het echt als een project. 

Bouwtekeningen zijn precies wat je nodig hebt als je zelf een nieuw bed wilt maken voor thuis. Het is ook mogelijk om het bed dat je al hebt aan te passen en te verbeteren. Dat is ook niet makkelijk, maar het resultaat is meestal erg bevredigend, als je tenminste de instructies goed leest voor je eraan begint. Iets wat goed is om in de gaten te houden is dat het vrij lastig kan zijn om bouwtekeningen goed door te lezen als je een groentje bent. Het zal heel wat simpeler worden als je een beetje kennis hebt vergaart over het onderwerp voor je op zoek gaat naar de goede plannen. Lees zoveel als je kunt vinden over houtbewerking. Je zult veel artikelen, fora, vragen en antwoorden kunnen vinden op het internet en als je nog meer informatie nodig hebt kun je altijd terecht bij boeken en tijdschriften. Uiteindelijk, met wat geduld, zal je alle antwoorden vinden die je nodig hebt.

En als je van plan bent om meer zelf te gaan maken investeer dan in goed gereedschap, een goed boek over houtbewerking en bouwtekeningen

Bed steigerhout

Meubels voor een slaapkamer zijn duur. En waarom zouden we altijd veel geld uitgeven aan een bed als we ons eigen bed steigerhout kunnen maken. In deze interieurblog wil ik je laten zien wat er allemaal gemaakt kan worden van steigerhout en hoe gemakkelijk je dit zelf kan doen. Of je nu gaat voor een tweepersoonsbed, een wiegje, een kajuitbed, een co sleeper of een hoogslaper. Met steigerhout kan je alle kanten op. En steigerhout is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Houtkleurig, grijs of wit en natuurlijk kan je het hout ook zelf een kleur geven.

Steigerhout bed wieg

Hoe leuk is het om het wiegje van je baby zelf te maken. Om een eigen erfstuk te maken. Een wiegje wat in de familie doorgegeven gaat worden. Een eigen wiegje maken is helemaal niet moeilijk als je maar de juiste bouwtekening hebt. 

Een houten wiegje zorgt voor een rustige basis in je babykamer. Je kan dan nog alle kanten op met de inrichting. Bij een landelijke babykamer houd je hem in zijn originele hout kleur. Wil je een moderne babykamer inrichten dan kan je het wiegje verven in elke kleur die je wil.

Stop er zo veel mogelijk tijd in, en haast je niet met dit project; het resultaat is veel bevredigender als je voorzichtig bent en alles precies goed doet.

steigerhout bed wieg
steigerhout bed wieg

Steigerhout co sleeper 

Echt een meubelstuk van dit moment zodat je je baby de 1e nachten dichtbij je kan hebben. Vroeger zette je het bedje van je baby naast je bed. Het nadeel daarvan is dat er altijd spijlen tussen jou en je baby zaten. Je kan dan niet makkelijk je kindje troosten. Een co sleeper is ook makkelijk als je borstvoeding geeft. Je hebt je kindje dan dichtbij je. 

Dit meubelstuk gebruik je maar voor even dus waarom zou je hier veel geld aan uit geven. Je kan hem prima zelf maken en bent dan voor een paar tientjes klaar. Zo heb je voor een laag budget altijd je kindje naast je liggen en heb je meer nachtrust. Iets wat elke nieuwe ouder goed kan gebruiken. 

Steigerhout bed co sleeper
Steigerhout bed co sleeper

Steigerhout bed kind

Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind

Als het maken van het wiegje je goed af ging kan je als je kind groter wordt ook het bed van je kind zelf maken. Een steigerhout bed voor je kind is in allerlei vormen te maken. Je kan kiezen voor een kajuitbed, een bed met opberglades, een hoogslaper of een stapelbed.
Met steigerhout en een goede bouwtekening kan je deze helemaal zelf maken. Ideaal want ze zijn er zo weer uitgegroeid of worden ouder en willen dan een andere stijl in hun kamer.
Een steigerhout bed kind is perfect voor vele kinderkamer thema’s. Wat dacht je van een stoere steigerhouten hoogslaper voor een leger kamer. Of een bed met opberglades voor de pastel kleurige meidenkamer. Met een steigerhout bed heb je in ieder geval al een goede basis gemaakt. 

Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind
Steigerhout bed kind

Steigerhout bed tweepersoons

Niet alleen voor je kinderen, ook voor je eigen slaapkamer zijn er genoeg ideeen om zelf te maken. Als jij je slaapkamer wilt inrichten met een landelijk thema dan past steigerhout daar heel goed bij. Ook bij een strandkamer past heel goed een steigerhout bed.

Steigerhout bed tweepersoons
Steigerhout bed tweepersoons

Je kan kiezen voor een standaard bed maar je kan ook een achterwand van steigerhout maken en bevestig hier je nachtkastjes aan. Zo heb je je eigen hoofdbord gemaakt.

Steigerhout bed tweepersoons
Steigerhout bed tweepersoons

Bieden twee nachtkastjes te weinig ruimte of heb je een kleine slaapkamer. Dan kan je je slaapkamer inrichten met een steigerhouten bed met opbergmogelijkheden boven het bed. Leuk om te vullen met boeken of leuke woonaccessoires.

Steigerhout bed tweepersoons

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *