Sinterklaassurprise maken

Vorig jaar waren we voor het eerst aan de beurt om een surprise te maken. De oudste zat toen in groep 5 en daar ga je voor het eerst lootjes trekken. Best lastig als je zelf nog in Sinterklaas geloofd. Althans dat dachten we op dat moment want later bleek dat meneer ons gewoon in het ootje had gehouden omdat hij anders dacht geen cadeau’s meer te krijgen.

Vol plezier gingen we aan de slag en samen hadden we een grote reuzen hamster gemaakt. We hadden de onder – en bovenzijde van een doos afgesneden. Het overige deel hebben we opgerold zodat daarmee het lichaam van de hamster ontstond. Deze hebben we omwikkeld met bruin papier en voorzien van een staartje en een snuit.

Sint

Creatief

Als je creatief bent is het natuurlijk hartstikke leuk om surprises te maken. Maar ben je dat niet dan kan het een drama zijn. Vaak zie je dan dat mensen maar een uitgebreid gedicht schrijven en dan het cadeau op een bijzondere manier inpakken. En dat terwijl er genoeg is wat je zo hebt gemaakt.

Voor zowel de creatievelingen als de mindere creatieve mensen onder ons heb ik een paar leuke sinterklaas surprises opgezocht.

1. De Mega cupcake surprise

Wie houdt er nu niet van een cupcake. Iedereen vind het heerlijk om ze te eten en kinderen vinden het schitterend om ze te maken. Deze mege cupcake heb je zo gemaakt. Gebruik een kleine doos als mal en doe hierin het cadeau. Maak daarna de cupcake om de doos heen. Maak aan de onderkant de opening om bij het cadeau te kunnen. Kinderen vinden het vaak zonde om hun surprise kapot te maken. Daarbij maakt je het hierbij voor jezelf makkelijker om  de bovenzijde af te maken.

Vorm met papier het cupcakebakje. Bij een papierwinkel koop je een groot vel papier welke je aan de bovenzijde bewerkt. Maak nu met kranten de bolling. Maak grote bollen en creëer hiermee het cakeje. Als je een bolling hebt kan je met een krant alles overdekken. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de bolling met purschuim te maken. Doe dit dan wel zelf aan laat niet je kinderen hiermee kliederen. En daarna komt het leuke werk, beplak de cake met bolletjes watten. Bij de Action kan je gekleurde bolletjes kopen om wat kleur aan te brengen in je cupcake

cupcake suprise

Benodigdheden cupcake surprise :

2. Minecraft Suprise

Een van de leukste spellen op dit moment als ik mijn kinderen en hun vrienden moet geloven: Minecraft. En dit spel is ideaal voor een simpele surprise. Verzamel dozen in verschillende grote en maak daarvan een Minecraft pop. Je kan een pop maken maar het is leuk om er meerdere te maken en dan is het natuurlijk spannend in welke figuur het cadeautje verstopt zit.

mincraft surprise

Benodigdheden Minecraft surprise:

3. Paard surprise

Nog een idee met dozen. Maak een paard met dozen. Nu kan je een bruin paard maken maar heb je iemand waarvoor je eigenlijk geen surprise kan bedenken dan kan je altijd het paard van Sinterklaas maken. Deze surprise maak je wederom met lege dozen. Meer inspiratie hoe en wat voor paard je kan maken vindt je op Knutselidee

paard susprise

4. WC rol surprise

Heb je geen zin om iets groots te maken of heb je gewoon een klein cadeau dan kan je ook leuk met wc rollen aan de slag. Kom die lege wc-rollen eindelijk van pas. Het cadeau stop je in de wc rol welke je opvult. Daarna kan je er allemaal leuke figuurtjes van maken.

verschrikkelijke ikke surprise

Crepe Papier 250x50 cm 10 Kleuren

14,95  in stock
Bol.com
as of 6 april 2024 00:29

Features

Kleur Multi colour
Type papier Crêpepapier
Aantal stuks in verpakking 10 stuk(s)

Haza crepe papier van 250 x 50 cm in 10 kleuren


5. Kat surprise

Heb je nog een lege fles wasmiddel over dan kan je hiermee ook de leukste surprises maken. Wat dacht je van deze kat. Met papier mache maak je de vorm om de kat heen. Het kattenbelletje vind ik zelf een erg leuk effect geven.

katten surprise

Er is nog zoveel meer aan leuke surprises. Kijk altijd goed naar wat het kind leuk vindt. Zorg wel dat je surprise niet opgaat in de massa. Mijn beide kinderen willen dit jaar iets met voetbal gaan doen want degene die ze getrokken hebben houdt van voetbal. Nu hoorde ik afgelopen week al meerdere keren op het schoolplein dat ze bezig waren met een voetbalveld of een voetbal dus dat gaan wij dan niet maken. Ik zit nu te denken om met papiermache een reuze voetbal schoen te maken. Ook het idee van de gouden voetbal schoen vind ik erg leuk. Bij de kringloop koop je voor een paar euro een 2e hands voetbalschoen en daar maak je deze bijzondere prijs van. Of ik ga een doel maken met daarin een keeper. Het is erg vervelend voor je kinderen om uren aan een surprise te werken en dan het zelfde idee drie keer voorbij te zien komen maar elke keer in een iets andere uitvoering. Het is toch leuk als je surprise gewaardeerd wordt.

Heb ik je met bovenstaande nog niet genoeg ideeën gegeven dan heb ik ook nog wat beeldmateriaal voor je verzameld waar je inspiratie aan op kan doen. Van lego pop tot skateboard. Allemaal ideeën om samen met je kinderen te maken. Of koop een kant en klare sinterklaassuprise.

Sint
kaptafel surprise
nintendo surprise
voetbalschoen surprise
mario surprise
tank surprise
lego pop surprise
Sint

Foto door Ylanite Koppens via Pexels

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *