inzethor

De inzethor – een verademing voor jouw huis

Wist je dat een goed geventileerde woning niet alleen lekker fris is, maar ook nog eens wonderen kan verrichten voor je fysieke en mentale gezondheid? Zo is buitenlucht heel gezond voor je longen en zorgt het ervoor dat je creatief en scherp blijft.

Het hebben van een inzethor is dan misschien ook wel de perfecte keuze voor bij jouw huis. Deze horren zijn namelijk met verschillende ramen te gebruiken, zijn gemakkelijk te bevestigen en zijn onderhoudsarm.

Waarom een inzethor?

Het klinkt misschien wat voorbarig dat een inzethor een ideale toevoeging is aan jouw unieke huis. Toch zul je er versteld van staan wat voor een voordelen dit type hor met zich mee brengt.

Een inzethor is namelijk te gebruiken met zowel ramen die naar binnen open gaan als naar buiten. Dit komt doordat je een inzethor verankerd met magneten en/of scharnieren, waardoor de hor te allen tijde te verplaatsen en te verwijderen is. Ook zorgt deze manier van verankeren ervoor dat de hor past bij zo goed als ieder interieur, zoals te zien op interieurinspiratie.nl.

Verschillende ramen, verschillende maten

Je kunt je voorstellen dat ieder huis uniek is. Er is dan ook geen enkel raam exact zoals dat die van jou is. Het is dan ook niet gek om je in te beelden dat er erg veel verschillende soorten en maten inzethorren zijn.

Er zijn dan ook erg veel verschillende kant-en-klaar mogelijkheden beschikbaar op de markt. Denk hierbij aan verschillende materialen, maten en soorten, gemaakt voor bepaalde soorten ramen. Daarnaast heb je ook altijd de mogelijkheid om jouw inzethor op maat te laten maken. Het is vooral verstandig dat je vlak voor je aankoop jezelf goed weet te informeren.

Meten is weten!

Als je van plan bent om een inzethor op maat te laten maken dan zijn wat tips en trucs wel prettig. Deze kunnen ervoor zorgen dat de kans op een miskoop geminimaliseerd wordt en jij gegarandeerd een goede hor te pakken hebt.

Een van de meest belangrijke dingen is dan ook het correct opmeten van de maten die je nodig hebt voor jouw gepersonaliseerde hor. Lees altijd goed de manier van meten die de verkoper en/of fabrikant aanbeveelt.  

Inzet plissé hor

Een inzethor is dus wel een van de prettigere modellen horren die je je kunt voorstellen. Deze zijn namelijk altijd gemakkelijk uit het raam te halen en eenvoudig weer terug te plaatsen. Maar wat nu als je de hor niet eens hoeft weg te halen om je raam weer dicht te doen?

Dit is waar de inzet plissé hor om de hoek komt kijken. Deze unieke inzethor is gemodelleerd naar de plisséhordeur die in deuren is geplaatst. Het Japanse ontwerp zorgt ervoor dat de hor van links naar rechts open te maken is. Deze vouwt zichzelf op bij het openen in plaats van zich op te rollen, waardoor deze een stuk steviger is dan een rolhor.

Hoewel de inzet plissé hor een erg prettige inzet hor is, is deze wel wat lastiger te vinden dan een normale inzethor.

Foto door George Milton via Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *