kerst trend 2012

Kerst trend 2012

Kerst trend 2012

Elk jaar weer is er in de kerstversiering een trend te zien. Zo was in 2011 de natuur een trend in de kerstversiering. Ruw material waarbij veel gewerkt werd met hout, schors en natuurlijke tinten.

Wat is zijn nu de kerst trends in 2012?

De trends in 2012 zijn:

  • Kleurrijk en bont
  • Winters
  • Chalet, luxe historie
  • Klassiek Rood

Kleurrijk en Bont

In deze trend mag je helemaal los met kleur. Alle kleuren door elkaar heen, niet alleen in de ballen maar ook in de lichtjes. Daarbij is het ook leuk om niet alleen traditionele ballen te gebruiken maar ook te werken met verschillende figuurtjes zoals schoentjes, dieren of andere items.

Winters

Bij het thema winters moet je denken aan prachtige witte kerstballen. Of mooie glazen kerstballen met daarop een laagje sneeuw verwerkt. Sneeuwaccessoires passen goed bij dit thema. Maak gebruik van nepsneeuw en tover je woning om in een winters landschap vol met sfeervolle verlichting.

kerst 2012
Fotobron: Intratuin

Chalet, luxe historie

Bij dit thema moet je je verplaatsen naar een prachtige chalet tijdens het wintersportseizoen in Oostenrijk. Een grote houten chalet met als middelpunt een grote open haard. Het bruin van al het hout gecombineerd met rode accessoires. Natuurlijk horen hier veel herten bij. Ook een schaal met dennenappels mag niet op tafel ontbreken.

Het is ook erg leuk om in dit thema skiën en slee-en mee te nemen door bijvoorbeeld een slee of ski’s bij de buitendeur te plaatsen met daarop/daarnaast een kleine kerstboom en als verlichting een mooie lantaarn.

Creëer een Scandinavisch kerst.

Klassiek Rood

Klassiek rood is eigenlijk een thema wat elk jaar weer terugkomt. Hij is een thema wat eigenlijk niet verdwijnt. Hoe het thema origineel door te werken met kerststerren op tafel en een mooie tak met rode besjes in een grote vaas.

De boom hangt natuurlijk vol met dieprode kerstballen, traditionele slingers en bovenop de kerstboom pronkt een prachtige piek. Voordeel van dit thema is dat je het elk jaar kan gebruiken en makkelijk kan uitbreiden.

Welk thema je ook neemt, neem een thema wat bij je past.

Nog meer inspiratie vindt je op onze kerstpagina.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *