Interieur interview met Ippys

Interieur Interview met Ippys woondeco

1. Wie is …? IPPYS woondeco is een eigentijdse webshop en verkoopt woondecoratie, brievenbuscadeautjes en kinder- en ladies lifestyle producten.

2. Hoe ben je aan die naam gekomen? IPPYS is een verbastering van mijn eigen naam Ingmar.

3. Wat verkoop je/ maak je het liefst? Ik hou van originele producten die je niet in iedere winkel kan kopen. Zo zijn de boekjes van Ecojot maar bij een aantal winkels in Nederland verkrijgbaar! En de kussens uil ook. Maar, het belangrijkste vind ik dat ik mensen blij maak met hun aankoop. Daarom besteed ik veel aandacht aan het versturen van bestellingen. Omdat de aankopen met de post worden geleverd, wil ik dat mijn klanten bij levering een leuk pakje openmaken. Vaak stuur ik een leuke kaart of een verassing mee als bedankje voor de bestelling.

4. Waar haal je je inspiratie vandaan? Van verschillende momenten en ervaringen; inspiratie krijg je door je gedachten uit te schakelen en naar de creatieve-ik en je gevoel te luisteren. Hierbij spelen mijn zintuigen een grote rol: ik kan geïnspireerd raken van eten, muziek, natuur, een mooie compositie, een woonblad, een goed gesprek, stilte, etc.

5. Welke website geeft jouw inspiratie? Ik krijg geen inspiratie door een website, natuurlijk word ik wel getriggerd door mooi vormgegeven websites. Zo vind ik de Zweedse website van Serholt erg mooi en overzichtelijk  http://shop.village.se/

6. Welke blog volg jij graag? Ik ben niet zo’n blogvolgster. Ik kom toevalligerwijs een leuke blog tegen, als ik bijvoorbeeld aan het pinnen ben op Pinterest. Naast mijn eigen moodboards  http://pinterest.com/ippyswoondeco/ vind ik de moodboards van ‘Ideas from the forest, erg leuk http://pinterest.com/theforestideas/

7. Hoe ziet jouw eigen woning er uit? Zie je veel van je eigen artikelen terug in je woning? Als ik mijn eigen woonstijl vertaal in de woonstijlen van IPPYS woondeco kan ik mijn eigen woonstijl omschrijven als een mix van ‘Nordic Moods’ en ‘World of Colours’. De basis van mijn interieur is rustig, zodat ik met accessoires de juiste sfeer kan creëren. De meubels zijn echt aan vervanging toe en gaan al heel lang mee. Maar met de opstart van een eigen bedrijf kom ik hier voorlopig niet aan toe De wanden en de vloer van mijn woonkamer heb ik rustig gehouden zodat de aandacht meer naar de woonaccessoires uitgaan.

Op de sfeerfoto’s is te zien dat op dit moment de kleur ‘Petrol blauw’ de accentkleur is in mijn woonkamer. Dit is ook DE nieuwe woonkleur voor het najaar van 2012!

De kinderen zitten graag op de gebreide poef van Broste. In mijn tijdschriftenrek pronken op dit moment de illustraties van de Franse ontwerpster Audrey Jeanne. Ook boven de bank hangt haar werk (poster poes en poster vogel op tak).  De kussens met blaasbloemen van Broste zorgen voor gezelligheid in de bank en het serviesgoed Nordic Grey pronkt op mijn eettafel. Dit is het mooiste servies dat ik ooit heb gezien. Ik verkoop het ook in mijn woonwebwinkel en het is een gewild servies onder mijn klanten. Het heeft een prachtige blauw, grijze glazuring en een robuuste uitstraling.

De staande lamp naast de bank en de lampenkappen van draadmetaal boven de eetkamertafel zijn van het Zweedse merk Serholt. De schommelstoel komt uit mijn kindertijd en is een echte ‘oldie’. Heerlijk om in weg te schommelen met een goed boek. De meeste producten in mijn woonkamer verkoop ik dit najaar ook in mijn woonwebwinkel.

8. Wat is je favoriete plek in huis?

Mijn werkplek is aan de eetkamertafel. Hier zit ik het liefste te werken met een kopje koffie of thee.

9. Op welk item in jouw huis was je op slag verliefd?

Ik viel voor de Zweedse bouw van het huis en voor de grote, overzichtelijke ruimtes in het huis.

10. Als ik je nu geld zou geven, voor welk item voor je interieur zou jij dan nu naar de winkel rennen?

Nieuwe meubels, een nieuwe bank en twee nieuwe servieskasten (vitrinekasten).

11. Waar koop jij het liefste je woonaccessoires en meubels?

Geen specifiek adres. Ik vind de meubels van Bloomingville en Hubsch erg mooi.

En ik heb laatst een nieuwe kapstok en halbank van Serholt aangeschaft, zie mijn halproject  http://ippyswoondeco.blogspot.nl/2012/09/hal-project-bij-ippys-thuis.html

12. Wie wil jij graag met Interieur Inspiratie aan tafel? Met een verkoper van de Troubadour om een nieuw meubelplan te maken voor mijn woon/eetkamer.

Interieur interview 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *