Huis inrichten

Huis inrichten

Het is zo ver je krijgt de sleutel van je (eerste) nieuwe woning. Vol spanning begin je aan de interieur inrichting maar waar en hoe begin je je met je huis inrichten?

Als het je 1e huis is begin je dus helemaal blanco. Je hebt tijdens de zoektocht naar je huis vast al rond gekeken wat je wilt en wat je smaak is.  Ben je dol op een landelijk brocante interieur inrichting? Of juist meer een modern design interieur? Maar misschien ben je niet alleen afhankelijk van jouw smaak maar eventueel van degene waarmee je gaat samenwonen. Hoe breng je nu jouw smaak/jullie smaken samen als je start met je huis inrichten?

Start met te kijken naar de mogelijkheden die de woning biedt. Kijk goed naar de ruimte, de loopruimte, de lichtinval en stopcontacten. Al deze factoren werken mee bij de inrichting van je huis. Niets is vervelender als je een ruimte zo inricht dat er bijna geen ruimte meer over is om te bewegen. Of als je je tv het liefst op een bepaalde plek wilt hebben en er is helemaal geen stopcontact in de buurt. Nu kan je wel wat draden wegwerken maar dit is niet in alle gevallen mogelijk. Kijk dus goed naar de gebruiksfunctie van de ruimte.

Moodboard maken

Knip uit alle folders die je binnen krijgt of bij de woonwinkels verzameld de artikelen die jij leuk vindt en verzamel dit in een mapje. Als je denkt dat je genoeg verzameld hebt, kan je van als deze foto’s een moodboard maken. Combineer deze met kleurstaaltjes van de bouwmarkt zodat je een zo compleet mogelijk beeld krijgt van jou/jullie interieur.

Als je een plattegrond hebt kan je eventueel met kleine meubelplaatjes de ruimte al indelen en op die manier beoordelen of je uitkomt met je meubels.

Online inspiratie voor je interieur inrichting opdoen

Met de komst van Pinterest kan je nu perfect online al je mooie interieurfoto’s verzamelen en zo in een oog opslag zien wat jouw stijl is. Je kan borden aanmaken per ruimte. Ideaal als je straks gaat winkelen of als perfecte verzamelcadeaulijst voor alle gasten die komen op jouw housewarming party.

Maar waar moet je nu echt rekening mee houden als je je huis inricht?

Eigenlijk nergens om, een huis draait niet om een mooi design interieur. Een huis draait niet om al die meubels die je gekocht hebt. Een huis draait maar om een ding en dat is dat het aanvoelt als een thuis. Als je de deur opdoet  moet je interieur inrichting aanvoelen als een warme deken, een plek waar je graag bent, een plaats waar je tot rust komt en herinneringen maakt met familie en vrienden. En hoe het er dan uit ziet maakt eigenlijk weinig uit. Een huis inrichten draait om jou!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *