Doe de Budget Metamorfose

Doe de Budget Metamorfose

Wil je een andere sfeer creëren en ben je toe aan iets nieuws? Wacht dan met kopen!
Voordat je overgaat tot het kopen van nieuwe accessoires of een nieuw meubel wil ik graag de budget metamorfose introduceren.
De budget metamorfose is ontstaan uit een veel gehoorde klacht, nl. dat mensen met hun nieuwe aankopen niet de sfeer krijgen die ze voor ogen hadden en min of meer een beetje teleurgesteld zijn. Daar zit je dan met je nieuwe accessoires of veel te dure stoel, zonde!

 

budgetstyling 1

 

In de praktijk krijg ik regelmatig vragen van mensen hoe ze nu een totaal andere sfeer neer kunnen zetten met een klein budget.
Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om met een klein budget te werken  en een passend advies te maken. Mensen blij maken daar gaat het om in mijn vak.

Bezint eer gij begint
Denk goed na wat je nu echt wilt. Wil je meer ruimte? Of alleen een andere sfeer, zo ja? Welke stijl spreekt je dan het meest aan. In grote lijnen zijn er een aantal hoofdstijlen;  je hebt de landelijke, klassieke, industriële en moderne stijl.
Elke stijl heeft weer een onderverdeling zeg maar substijlen. Het gaat er om dat je voor ogen hebt wat jou het meest aanspreekt zodat je gericht aan de slag kunt.

De stappen

1- De wisseltruc
Wanneer je huis eenmaal  ingericht is blijft alles vaak op z’n plek staan, in ieder geval wel in dezelfde kamer.
De eerste stap  van de budgetmetamorfose is om in elke ruimte van het huis te kijken wat er allemaal is en of het nog zijn dienst doet.

Soms erger je, je bijvoorbeeld aan een tafeltje op één van de slaapkamers die prima dienst zou doen als een plantentafel in de woonkamer. Of die antieke kast waar je zo dol op bent maar die wel erg veel ruimte inneemt in de slaapkamer. Deze kast kan dan misschien wel omgewisseld worden met die van de woonkamer.

accessoires 2

 

2- Halveer je accessoires
Een teveel aan kleine accessoires lijkt vaak rommeliger dan een aantal grotere objecten. Dit geldt ook voor kleine ruimtes.  Kies een paar favoriete items en combineer dit met wat grotere accessoires zoals een grote vaas of vloerkussens. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal accessoires te bewaren op zolder, zo kun je makkelijk een keer afwisselen.

3-textiel en verf verrichten wonderen
Kussenhoezen voor op de bank en een tafelkleed zijn makkelijk te vervangen, vergeet daarbij ook je lampenkappen niet. Wanneer je de kleur van je kussens veranderd met één of twee lampenkappen geef je al snel een nieuwe kleurimpuls aan je interieur. De nieuwe kleuren kun je doorvoeren door één wand of een gedeelte van de wand te verven of te behangen.

textiel en behang 3

 

 

4- experimenteer met de indeling
Door een keer te veranderen van indeling, bijvoorbeeld de zithoek en eethoek omwisselen bekijk je de kamer vanuit een ander punt wat vernieuwend werkt. Experimenteer hiermee, de eettafel hoeft bijvoorbeeld niet altijd tegen een muur te staan, plaats de tafel iets van de muur af en je zult verbaasd zijn hoeveel ruimtelijker het lijkt.

 

dip-dye 4

 

5- opknappen of vervangen
Zijn er spullen in je huis die prima zijn maar waar de look veranderd van kan worden, denk dan eens aan verven met schoolbordverf. Je kunt alle kleuren krijgen of zelf mengen, soms hoef je een meubel niet eens helemaal te verven voor een nieuwe look. Dit heet ook wel de dip-dye trend, prima te doen met verfresten die je nog in de kast hebt staan.
Wil je echt graag nieuwe items kopen…..vanaf eind juli is er weer uitverkoop 😉

Ik hoop je geïnspireerd te hebben.

Groetjes, Carmelita Gonesh | www.studioinwoonstile.nl

logo_inwoonstile_72dpi

Bron foto’s: http://pinterest.com/inwoonstile

 

About Author

You May Also Like

1 comment

Monica Bodt says:

Leuk blogje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *