5 trends op het gebied van trappen

5 trends op het gebied van trappen

Een trap wordt vaak niet gezien als een meubelstuk, eerder als een ‘lastig’ object in de kamer dat veel plek in beslag neemt en waar je weinig mee kunt omdat het geen handige vorm heeft. Toch is er met een trap meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zult denken. Ook op het gebied van trappen zijn er trends en wordt er continue geïnnoveerd om de trap één te laten worden met de woning. Van der Schoot Trappen heeft de 5 trappen trends voor je op een rijtje gezet.

1. Stipt op 1: de eiken zwarte trap

De eiken zwarte trap staat stipt op nummer 1. Een robuuste eikenhouten trap in de kleur zwart, terwijl de natuurlijke uitstraling van een houten trap behouden blijft. Deze trap staat vrijwel in iedere woning, maar specifiek bij een moderne, minimalistische inrichting maakt deze trap de woonkamer helemaal af. De trap mag opvallen, maar is tegelijkertijd ook één met de kamer.

2. Vrijdragende trapreden

Dichtgetimmerde trappen zijn verleden tijd. De trap mag veel meer een open uitstraling geven. Door slechts planken met de zijkant tegen één muur te bevestigen, lijkt de trap te zweven in de kamer. Hierdoor neemt de trap optisch veel minder plek in beslag en creëer je meer ruimte. Denk niet dat dit alleen geschikt is voor grote villa’s, want juist in kleinere huizen zorgen trappen met vrijdragende traptreden voor een ruimtelijke uitstraling.

3. Trap met LED verlichting

Wil jij jouw trap echt laten opvallen? Kies dan voor LED verlichting. LED verlichting is bijna niet meer weg te denken uit onze woning, dus waarom zouden we het niet in de trap integreren? LED verlichting kan heel subtiel zijn en daardoor een chique uitstraling geven aan je trap. Zo gebruik je de trap eigenlijk als bijzondere lamp. Je kunt ook kiezen voor opvallende LED verlichting in kleur, waardoor je woning een meer retro look krijgt. Is de rest van je woonkamer heel rustig, dan zorgt LED verlichting direct voor sfeer en kleur in je woning! En voor wie nog steeds denkt dat LED verlichting koud blauw licht is, die heeft het mis. LED verlichting kan ontzettend sfeervol zijn en is in allerlei kleuren verkrijgbaar.

4. Boekenkast onder de trap

Grote kans dat jouw rechte trap tegen een muur aan is geplaatst. Wat doe je dan met de lege ruimte onder de trap? Vaak wordt er maar een kastje of worden er wat accessoires onder gezet. Soms is de zijkant van de trap zelfs helemaal dicht gemaakt. Zonde! Maak er een creatieve boekenkast van. Zo krijg je niet alleen een dynamische boekenkast die naar boven toe steeds smaller is, maar benut je ook direct de onhandige ruimte. Een dergelijke boekenkast ‘op maat’ onder de trap is eenvoudig zelf te maken. Planken en vakken die je maakt kunnen allerlei groottes hebben. Juist door dit speelse effect creëer je een dynamische en bijzondere boekenkast onder jouw trap.

5. Glazen trap

Een glazen trap is al een kunstwerk op zich. Met een glazen trap wordt het licht optimaal door de kamer verdeeld en creëer je een enorm ruimtelijk effect. De neutrale kleurloze glazen trap staat vrijwel in iedere woning. Ga je liever voor een meer industriële look? Laat de trap dan afwerken met staal of aluminium. In een glazen trap kan ook eenvoudig LED verlichting worden verwerkt.

Wil je niet direct je hele trap veranderen? Geef hem dan een andere kleur, maak er een stijlvolle moderne trap van of maak zelf een boekenkast onder de trap. Met kleine aanpassingen kun jij je trap al een veel leukere uitstraling geven zodat jouw trap wel als meubelstuk de kamer siert.

vrijdragende traptreden

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *