Binnenkijken Huisje op het plein

Toen wij het huis gingen bezichtigen wat we uiteindelijk gekocht hebben, kregen we meteen te horen: ‘’Wees erop voorbereid dat je veel aan dit huis moet doen’’.  Het heeft veel mensen doen afschrikken want het huis stond 5 maanden te koop, maar voor ons was het spannend, maar uiteindelijk was dit geen punt.

Mijn naam is Fabiënne en ik woon samen met mijn vriend Tom in een jaren 30 huis in Breda. In mei 2019 kregen we de sleutel van ons huis en hebben we drie maanden lang verbouwd om het huis naar onze zin te maken. De vorige eigenaren hebben er bijna 50 jaar gewoond, dus alles moest aangepakt worden. Van de elektra tot aan de riolering en de plafonds. Alles moest eruit en vernieuwd worden.

We zijn de uitdaging aangegaan samen met een aannemer. We hebben samen met familie en vrienden alles gesloopt, maar het opbouwen hebben we aan de professional overgelaten. Wel hebben we hier en daar wat geholpen en dus zelf ook veel geleerd. Eind juli zijn we verhuisd en kon het inrichten beginnen. Dit bleek ik ontzettend leuk te vinden en het ging me nog goed af ook!

We hadden eerst al onze oude meubels meegenomen om vervolgens alles een voor een te gaan vervangen. Het geeft een goed gevoel om alles langzaam te zien verbeteren en steeds mooier te zien worden.

Slaapkamer

We wilden dat de slaapkamer een fijne en warme plek zou zijn. Ik koos voor een terracotta kleur en ik heb daar de accessoires op aangepast. Dit zorgt voor de sfeer die we graag wilden in de slaapkamer. Op de muur zit kleur 1064 van de Karwei. Op de gehele eerste etage is een witte houten vloer gelegd. Wit kan koud aanvoelen, daarom hebben we gekozen voor een jute kleed van Intratuin op de vloer om het wat warmer te maken. Het plaid is van H&M Home. Het lange kussen op bed is een speciaal kussen om mee te slapen van Goforthemoon. Dit verligt rugklachten voor zijslapers of zwangere vrouwen en staat prachtig op je bed! Daarnaast mogen planten niet ontbreken, dus staat hier een grote monstera in de hoek.

Woonkamer

In de woonkamer hebben we in de eethoek prachtige glas-in-lood ramen. We vonden het heel belangrijk om deze te behouden. Beneden hebben we in de woonkamer een houtenvloer van Cibo in de kleur Mulhouse. Onze keuken is niet heel groot, hierdoor hadden we extra bergruimte in de woonkamer nodig. Toch heb ik niet gekozen voor een dichte kast. De kast is op maat gemaakt door Stefan Martens Interieur, zodat hij perfect aansluit op de muren en het plafond. De tafel en het bankje hebben we ook laten maken en de tafel heeft een mooie Hongaarse punt op het blad. We hebben de lampen opgehangen met een lightswing. Een handig systeem om twee lampen recht boven tafel te hangen zonder losse draadjes.

In de zithoek hebben we gekozen voor het zwevende Besta tv-meubel van Ikea. Een budgetvriendelijke optie en hij staat heel mooi. Doordat we met de verbouwing een gat in de muur hebben gemaakt voor de kabels, zijn die nu niet meer te zien. We hebben een hele mooie grote strelitzia plant in de hoek staan. De grote plant accentueert de hoge plafonds!

Badkamer

De badkamer was ook aan vervanging toe, dus hier konden we al onze wensen in kwijt. We hebben gekozen voor een dubbele douche met veel zwart en wit. Om warmte in de ruimte te brengen hebben we een houten meubel op maat laten maken door eikentafels. Het bleek ongeveer 1200 euro goedkoper te zijn om hem te laten maken dan wanneer we hem in een badkamerzaak kochten. Dus een tip: koop niet alles direct bij een zaak, wat zoekwerk kan veel opleveren.

Intussen is mijn passie voor interieur zo gegroeid dat ik mijn eigen bedrijfje ben begonnen en te volgen ben op Instagram www.instagram.com/huisjeophetplein Al met al denk ik dat we er een mooi huis van hebben gemaakt. In 2021 staat de zolder op de planning voor een verbouwing en kan ik weer aan de slag met plannen maken. Dit en meer is dus te volgen op Instagram! Liefs, Fabiënne

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *