Advies kinderkamer inrichten

Advies kinderkamer inrichten, jungle stijl

Het zoontje van Bianca is ondertussen bijna 2 en heeft ontdekt hoe hij uit zijn bed kan klimmen. Ze hebben dus voor hem een groot bed gekocht. Natuurlijk erg leuk voor het manneke maar hoe tovert zij het babykamertje om in een leuke peuterkamer.

De basis voor de babykamer waren koloniale babykamermeubels bestaande uit een commode, een ledikant en een kast. Naast deze meubels is er op de wand een grote muurtekening gemaakt van een aapje hangend in een boom.

Bianca zou graag advies krijgen in hoe ze haar kamertje omtovert in een leuke stoere kinderkamer. De kast en de muurschildering moeten blijven. De kast mag in een andere kleur. Ook mogen hier ook andere deurknoppen op.

In de kamer komt niet veel licht, Naast het bed zijn 2 dakramen en in de muur achter het bed is een klein raam. Met het weinig licht moet wel rekening gehouden worden, het mag geen donkere kamer worden.

Wie kan haar helpen? Ze heeft zelf al een donker blauwe dekbedovertrek gekocht omdat de muur waarin de dakramen zitten lichtblauw is. Daarop doorgeborduurd heeft ze een erg leuk donkerblauw dekbedovertrek met sterren gekocht.

Welke kleuren raad jij aan? Nu staat het bed onder de schuine wand (kan volgens mij ook niet anders) maar zou jij het zo laten? Welke leuke kinderkamer accessoires raad jij aan? En waar kan ze die kopen?

IMG_0221 IMG_0223

 

IMG_0227 IMG_0228

12 thoughts on “Advies kinderkamer inrichten

 1. Als je de muurschilderij van de aap, zie dan heb je de neiging om verder te borduren op een jungle thema. Wij maken leuke woonaccessoires in jungle stijl op bestelling. http://www.thuismetmoon.nl/shop/18/jungle-kids. Het probleem is een beetje het dekbedovertrek. Deze passen wel bij de muur, maar niet echt bij het junglethema, mocht je op het junglethema voort willen borduren. Dekbed met sterren is eigenlijk een ander stijltje. Waarschijnlijk zit daar ook de moeilijkheid. Groeten Monica Bodt thuis met Moon.

  1. Hoi Monica,

   Bedankt voor je reactie. Erg leuke accessoires, ze passen erg goed bij de muurtekening.

   Groeten Danielle

 2. Ik zou vooral doorborduren op het groen en bruin. Blauw kan er ook bij maar dan zou ik maar enkele blauwe accessoires kiezen, liefst alleen donker blauw.. Op het dekbed kunnen stoere bruine en groene kussens.
  Ik heb ook kinderkameraccessoires, http://www.kids-ware.nl misschien vind je daar ook iets tussen! Ze kunnen ook op maar gemaakt worden, zoeken we samen naar het juiste stofje..

 3. De twee verschillende thema’s zijn een uitdaging, maar kan heel goed als je iets vindt wat bij beide gecombineerd kan worden. Wij hebben dekbedovertrekken die je in een handomdraai in 4 verschillende stijlen kunt draaien. Type OUTDOOR is nou precies zo eentje die stoer is, toch neutraal en beide thema’s verbindt.

  http://www.sleepiez.nl/a-28812014/sleepiez-classic-collectie/sleepiez-dekbedovertrek-outdoor/ Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, ook de accessoires.
  In eigen atelier (http://www.brocantenbijzonder.nl) maken we beddengoed op maat en precies zoals jij dat wilt.
  We kunnen daarom ook op zoek gaan naar stoffen die zich vertalen in jouw ideale dekbedovertrek. Uiteraard in 4stijlen. Slapen is echt nog nooit zó leuk geweest!

 4. Een stoer sloophouten wandlamp met naam, hartstikke leuk als leeslamp/nachtlamp.
  De wandlampen worden met de hand gemaakt, daardoor kun je zelf een ontwerp maken passend bij de junglekamer. Natuurlijk kunnen we daar ook samen naar kijken.
  Neem maar eens een kijkje bij Wis en Waarachtig http://www.wisenwaarachtig.nl/95-wandlamp-met-naam
  Daar vind je nog meer bijzondere kinderkameraccessoires met naam.

  Succes!
  Groetjes Tamara

 5. Ik zou ipv de schuine wand, de achterwand een kleur geven. De kleur op de schuine wand maakt de ruimte kleiner en lager. Het blauw maakt een ruimte ook nog donkerder. (Maar ik weet niet of het de bedoeling is dat de klant nog moet gaan schilderen).

  Daarnaast heb ik ook een zolderkamer gehad, waarbij ik het bed een kwartslag heb gedraaid en aan het hoofdeinde van hout een hoofdboord op maat heb laten maken waar de het bet tegen aan kan schuiven. Je kan er dan een bedlampje aan bevestigen en de snoeren heb je dan ook meteen uit het zicht, die lopen dan achterlangs. Je kan voorstellen om dat dan in het hlauw te schilderen

 6. Inderdaad als ik naar de plaatjes kijk zie ik dat het geen geheel is. Wat een optie is om de schuine wand wit te maken. En op alle wanden tot op een hoogte van 1,00 meter een donker bruin tint op de muur te plaatsen.(Ook de verwarming schilderen) Houd de vensterbank als hoogte aan.Een soort van lambrisering. Op deze manier lijkt het alsof je over een muurtje kijkt naar de jungle. Vervolgens schilder je de kast ook zo. Bruin onderzijde ter hoogte van de lambrisering en de bovenzijde wit als de rest van de muur. De kast valt zo weg en lijkt de kamer groter. Vervolgens kun je dan het sterrendekbed gebruiken. Op de vloer leg je een kleed met bruin en blauw en groen tinten.
  Tegen de muur of als nachtkastje plaats je plankjes of blok van ruw hout.. Succes misschien heb je er iets aan.

 7. Ik ben het mijn Carolien eens ik zou i.p.v. de schuine wand de achterwand met eventueel aangrenzende wanden kleur geven, het plafond en de schuine wand zou ik wit laten.
  De kamer oogt dan groter. Mijn advies is om vervolgens de donkere kast in een knalkleur te schilderen en voorzien van leuke handgrepen. De muurschildering kun je actiever maken door een paar sjabloontjes in de vorm van bananen die uit de hand van de aap vallen aan te brengen, zo krijg je meer beweging in het geheel.

  Aan de schuine wand kun je een lange plank bevestigen met twee stoeltjes en/of krukjes zodat de dreumes lekker kan spelen. Dit kun je leuk aankleden met manden en lampjes (bevestigd aan de schuine wand). Winkeltips: Ikea, Perron11 en de kleine zebra.

  Omdat er geen plattegrond bijzit is het een beetje lastig om te adviseren voor de indeling.
  Mocht Bianca meer advies willen qua verlichting en accessoires dan kan ze altijd contact met me opnemen.

  Succes en groetjes,
  Carmelita Gonesh

 8. eenvoudige oplossing: muren bij dakramen groen sauzen en een dekbedovertrek in zebra- of luipaardprint (online voor een prikkie te koop bij H&M). Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *