Taupe is geen Trend

All Time Favourite Taupe

Wat is er eigenlijk zo speciaal aan de kleur taupe?

Taupe is een typische non-kleur. Het is geen grijs en het is geen bruin. Sterker nog, het is de kleur van een mol. Dat is althans de Franse betekenis . Het is fascinerend hoeveel mensen het mooi vinden.

Taupe is een prachtige basis voor een interieur. Het is warm, het is onopvallend, het combineert met vrijwel alle andere kleuren. Het is stijlvol, het is basis, het is sjiek, het is naturel, het is veilig. Het is eigenlijk alles tegelijk, behalve gewaagd.

Maar dat kan veranderen; In de stoffenwereld combineren we taupe vaak met wittinten, maar gelukkig ook steeds vaker met turquoise, geel, groen, oranje, metaalkleuren en zwart.

taupe

Maison & Objet Parijs

taupe

Bron: Pinterest

Andere kleuren beïnvloeden de kleur taupe, zoals dat met wit ook het geval is. Een kamer met een taupekleurige muur en een gele muur zal een zachter effect geven dan een combinatie met een groene of turquoise muur. Op deze manier kun je de stijl van een kamer bepalen. Eigenlijk is dat het fascinerende aan deze kleur. Iedereen kan er zijn eigen interpretatie aan geven. Taupe kan altijd.

Taupe past niet alleen bij heel veel kleuren, het past ook bij heel veel woonstijlen. Als eerste denken we natuurlijk aan de klassieke en neutrale woonstijl. Taupe kleur is hier prima mee te combineren omdat Taupe ook goed past bij hout tinten wat we vaak zien terugkomen in deze stijl.
Ook in de moderne woonstijlen zoals Scandinavisch en Bohemien past de taupe kleur erg goed. Dit komt omdat taupe kleur makkelijk combineert met andere kleuren.

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno

logo

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *