taupe kleurenkaart

All Time Favourite Taupe

Wat is er eigenlijk zo speciaal aan de kleur taupe?

Taupe is een typische non-kleur. Het is geen grijs en het is geen bruin. Sterker nog, het is de kleur van een mol. Dat is althans de Franse betekenis . Het is fascinerend hoeveel mensen het mooi vinden.

Taupe is een prachtige basis voor een interieur. Het is warm, het is onopvallend, het combineert met vrijwel alle andere kleuren. Het is stijlvol, het is basis, het is sjiek, het is naturel, het is veilig. Het is eigenlijk alles tegelijk, behalve gewaagd.

Maar dat kan veranderen; In de stoffenwereld combineren we taupe vaak met wittinten, maar gelukkig ook steeds vaker met turquoise, geel, groen, oranje, metaalkleuren en zwart.

taupe

Maison & Objet Parijs

taupe

 

Bron: Pinterest

Andere kleuren beïnvloeden de kleur taupe, zoals dat met wit ook het geval is. Een kamer met een taupekleurige muur en een gele muur zal een zachter effect geven dan een combinatie met een groene of turquoise muur. Op deze manier kun je de stijl van een kamer bepalen. Eigenlijk is dat het fascinerende aan deze kleur. Iedereen kan er zijn eigen interpretatie aan geven. Taupe kan altijd.

Deze blog is geschreven door Marieke Zegers van All’interno

logo

Meer weten over kleuren? Schrijf je dan in voor de cursus Psychologie van de Kleuren die start op donderdag 24 april 2014

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *