OP ZOEK NAAR LEUKE TRAPHEKJES

Door een opdracht ‘richt een masterbedroom én babykamer in’, begon ik ineens na te denken over de duffe standaard spijlen traphekjes. Zelf heb ik 2 jongvolwassenen thuis dus voor mij geldt het al lang niet meer. Maar ik was er van overtuigd dat er vast een boel opties zijn. Een bezoekje aan Pinterest bood inderdaad de oplossing:

DIY (PALLET) TRAPHEKJE

Bovenaan deze blog staan 2 Do It Yourself (DIY) traphekjes, waarbij de rechter van pallethout gemaakt is. De omschrijving van de linker zegt dat deze versie binnen 10 minuten te maken is. Te vinden op pinterest traphekje

STOER HOUTEN TRAPHEK

Friday Design maakt stoere traphekjes op maat (linksonder). Dit ziet er toch heel anders uit dan de standaard spijlen hekjes. De 2 rechtse hekjes zijn gevonden op pinterest traphekje.

GLAZEN TRAPHEKJES

Maar wat als je nu een heel modern huis hebt, dan past (robuust) hout niet bij de rest van je huis?  Uiteraard zijn ook daar oplossingen voor te vinden. Bijv. de firma RVS-design maakt behalve de leuning en RVS-constructie rondom het trapgat, ook het bijpassende glazen traphekje.

EEN HALF DEURTJE ALS TRAPHEKJE

Hier had ik nog nooit aan gedacht, maar je kunt natuurlijk ook (tijdelijk) een echt half deurtje plaatsen. Strak zoals links, of meer in paneelstijl zoals de deurtjes rechts. Passend te maken dus bij de stijl van je eigen huis.

HORIZONTAAL LIJNENSPEL

De standaard traphekjes hebben spijlen van boven naar beneden. Een horizontaal lijnenspel geeft toch een heel ander effect. En je kunt er ook een soort telraam van maken. Links vind ik persoonlijk erg mooi, maar mijn eigen kinderen zouden het juist als een uitdaging hebben aangegrepen om hier overheen te klimmen. Daar nodigen de horizontale spijlen voor de behendige klimmers en klauteraars wel voor uit. Veiligheid staat voor mij altijd voorop, dus hoe mooi dan ook, zou ik niet voor deze variant gaan.

Tot in april!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *